Mission JPL: Sint-Truiden

Timothy Collard
Timothy Collard
| 4 reacties
Mission JPL: Sint-Truiden
Foto: © SC

Volg STVV nu via WhatsApp!

De titelstrijd in Tweede Klasse is ongemeen spannend. Vier clubs komen nog in aanmerking om rechtstreeks naar het hoogste niveau te promoveren. Voetbalkrant.com neemt die clubs samen met Dessel-coach en Tweede Klasse-kenner Guido Brepoels onder de loep. Vandaag: Sint-Truiden.

Beginnen doen we met het team dat op papier nog het minst van allemaal in aanmerking komt voor de titel: Sint-Truiden. De Kanaries willen graag zo snel mogelijk terugkeren op het hoogste niveau, maar moeten dan wel nog zes punten zien goed te maken op leider Westerlo.

"Sint-Truiden gaat dicht bij de titel zijn"

Kan STVV, nota bene de ex-club van Brepoels, het tij nog keren? “Als het tegen Geel, Visé en Roeselare geen punten had weggegooid, dan stond Sint-Truiden nu op kop, hé. Thuis, op hun kunstgrasveld, is het een hele sterke ploeg en leggen ze mooie combinaties op de mat. Maar op zwaardere velden hebben ze het vaak ontzettend moeilijk. Toch gaan ze dicht bij de titel zijn.”

De laatste wedstrijden winnen de Limburgers niet zo vlot meer, maar sprokkelen ze wel heel belangrijke punten. “Als je met 1-2 wint bij Boussu Dour, met 0-1 bij Woluwe en met 1-0 van ons, dan ben je goed bezig. Het zijn die punten die doorwegen op het einde van het seizoen.”

"Het middenveld van STVV is sterker dan dat van Westerlo"

Wie zijn dan de jongens die STVV promotie zouden kunnen bezorgen? "Anthony Moris, die ze in januari haalden bij Standard, vind ik persoonlijk een hele goeie doelman. Tegen ons heeft hij punten gepakt, en afgelopen weekend stond hij weer heel sterk te keepen. Bovendien kan ook de terugkeer van Naïm Aarab (terug uit blessure, nvdr.) belangrijk zijn.”

Brepoels schat STVV op één bepaald vlak zelfs hoger in dan koploper Westerlo. “Het middenveld van Sint-Truiden is sterker dan dat van Westerlo. Al moet ik toegeven dat Westel voorin dan weer meer mogelijkheden heeft.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties