Proces Ye: "Ye bedreigde Bodart, zijn vrouw en dochter met de dood"

Nicola Cantoro
| 6 reacties
Proces Ye: "Ye bedreigde Bodart, zijn vrouw en dochter met de dood"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In het seizoen 2004-2005 heeft Gilbert Bodart als trainer van La Louvière een speler van Sint-Truiden proberen om te kopen. "Dat deed hij enkel omdat hij geen andere keuze had", verklaarde zijn advocaat Nathan Mallants vandaag op het proces rond de 'gokchinees' Zheyun Ye.

Zheyun Ye zou Bodart en zijn gezin met de dood bedreigd hebben en de voormalige Rode Duivel zou dan ook onder een onweestaanbare dwang gehandeld hebben. Bodart was vier maanden werkloos geweest toen hij via Pietro Allatta in oktober 2005 trainer werd bij La Louvière.

"Daar kreeg hij van clubadvocaat Laurent Denis te horen dat de club zou verkocht worden aan Zheyun Ye", zei meester Mallants op het proces. "Ye liet Bodart ontbieden en vroeg hem een speler van Sint-Truiden om te kopen. Toen mijn cliënt weigerde, bedreigde Ye hem, zijn vrouw en zijn dochter met de dood."

Het was enkel onder druk van die dreigementen dat Bodart toch STVV-speler Dusan Belic benaderde. Volgens meester Mallants bleef het bij die ene keer: "Nadien weigerde mijn cliënt nog mee te werken. Dat is de reden waarom Ye uiteindelijk aandrong op zijn ontslag. Intussen was Bodart wel gaan aankloppen bij Laurent Denis en voorzitter Gaone maar daar vond hij geen gehoor."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties