Michel: "Hoop dat slapende reus ontwaakt"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 61 reacties
Michel: "Hoop dat slapende reus ontwaakt"
Foto: © SC

Antwerp FC beleeft niet bepaald zijn beste periode uit de clubgeschiedenis. Het stamnummer één hoopte dit seizoen de stap naar de Jupiler Pro League te zetten, maar die droom lijkt nu al te zijn uiteengespat.

Gazet van Antwerpen nam dan maar het initiatief om de fans de mogelijkheid te bieden om enkele vragen te stellen aan voorzitter Jan Michel. Hieronder kan je de opvallendste vragen terugvinden.

De financiële put lijkt echt wel onoverbrugbaar. Heeft de groep omtrent Gunther Hofmans ons iets voorgelogen of is Antwerp echt op de goede weg?

"Ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat Antwerp FC niet meer zou hebben bestaan zonder Gunther Hofmans. Op financieel vlak hebben we al grote stappen gezet, maar er volgt nog een pak werk. Rome is ook niet in één dag gebouwd, hé. Maar ik ben ervan overtuigd dat deze slapende reus binnenkort zal ontwaken."

Wat wil Saïf Rubie eigenlijk doen met onze club?

"Dat moet je aan Saïf zelf vragen. Maar die man heeft al een pak gedaan voor Antwerp. Ook als de deal afspringt, zal de club niet ophouden met bestaan, hoor."

Is het in dat opzicht niet beter om een grote Antwerpse club uit de grond te stampen?

"Van een fusie is helemaal geen sprake. Al moeten we misschien wel onze sportieve visie gaan bijstellen. Ik kan dus nog niet zeggen wat de doelstelling voor volgend seizoen is, maar de voorbije jaren was er vooral veel ongeduld. Al blijft de promotie naar eerste klasse op lange termijn natuurlijk het hoofddoel."

Is het dan geen tijd om te gaan voetballen met jongens vanonder de kerktoren? Die jongens zullen het shirt van the Great Old tenminste met trots dragen.

"Als jeugdvoorzitter wil ik niets liever."

Naar verluidt is je relatie met Jimmy Floyd Hasselbaink niet de beste. Had Dennis van Wijk bovendien geen beter resultaat kunnen halen met deze groep?

"Ik heb enorm veel respect voor de mens en de carrière van Hasselbaink. Een ongeschreven wet in het voetbal zegt echter dat een coach wordt beoordeeld op basis van de resultaten. Dennis van Wijk? Dat is een topper in tweede klasse."

De Bosuil lijkt stilaan een ruïne. Wanneer speelt Antwerp eindelijk in een nieuw stadion?

"We hebben ondertussen één miljoen euro subsidie van Antwerpen en 750.000 euro subsidie van het Vlaamse gewest toegewezen gekregen, maar dat is niet voldoende om een nieuw stadion te bouwen. We willen de Bosuil nu eerst en vooral renoveren en ondertussen op zoek gaan naar investeerders. Het is wel degelijk de bedoeling om zo snel mogelijk een nieuwe tempel te bouwen op de Bosuil."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties