Rednic: "Ken de zwaktes van Standard"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 15 reacties
Rednic: "Ken de zwaktes van Standard"
Foto: © SC

Mircea Rednic trekt met zijn AA Gent zondag naar Luik. Daar moest hij aan het eind van het vorige seizoen plots opkrassen na een 7-0 overwinning tegen.. AA Gent. Aan zijn periode bij Standard wil hij niet te veel terugdenken. Dat hij het team kent als geen ander is een voordeel.

Sander De Graeve in Gent

AA Gent heeft een klein mirakel nodig om play-off 1 nog te halen, daar is Mircea Rednic zich ook van bewust. "Morgen kan het gedaan zijn, daarom is deze match ook zo belangrijk. Daarom is het ook extra jammer dat we waarschijnlijk enkele pionnen moeten missen. Milicevic zal al zeker out zijn en Yaya Soumahoro en Nicklas Pedersen zijn twijfelachtig."

Voor Rednic wordt het een confrontatie met zijn opvolger, Luzon. Zelf hecht hij daar weinig belang aan. "Ik zie het niet als een confrontatie tussen mij en Luzon. Hij heeft er goed aan gedaan om te behouden wat goed was bij Standard. Toen ik vertrok gaf ik het al aan, met drie of vier gerichte aankopen speelt Standard voor de titel. Dat hebben ze gedaan."

"Ik ga Duchâtelet niet opzoeken"

Toch blijft de terugkeer naar Luik speciaal. "Het moet je iets doen, terugkeren naar Sclessin. Als je daar ook maar een beetje van je ziel in je werk gelegd hebt moet het iets doen." Dat Rednic' afscheid bij Standard nog steeds een slechte nasmaak nalaat, is duidelijk. "Of ik de voorzitter ga groeten? Als ik hem tegen het lijf loop, zal ik goedendag zeggen. Ik ben immers welopgevoed. Ik ga hem niet speciaal opzoeken uiteraard."

Het Standard van nu lijkt erg op het Standard dat Mircea Rednic vormde in zijn periode. De spelersgroep werd nagenoeg behouden. "Ik deed het daar goed, hé. Nu staan er nog acht, negen spelers in de basis. Dat hebben we gedurende negen maand opgebouwd. Ik heb mezelf niets te verwijten. Nu weet ik wel de zwakheden van Standard als geen ander."

"Bij kleinere clubs heb je die druk niet"

Toch blijft het een moeilijke opdracht voor Gent. Het valt op dat de nieuwe spelers bij Gent zelden hun niveau van hun vorige club halen. "Ze komen ook allemaal van kleinere clubs. Habibou komt van Zulte Waregem, die spelen nog maar twee jaar aan de top. De anderen komen van bijvoorbeeld Mechelen of Charleroi. Daar ben je al blij als je de thuismatchen wint en daar blijft het bij. Er is geen druk zoals in een topclub."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties