Ferrera: "Kwaliteit bij Genk ligt hoger dan indertijd bij Club Brugge"

Robby Morren
Robby Morren
| 34 reacties
Ferrera: "Kwaliteit bij Genk ligt hoger dan indertijd bij Club Brugge"
Foto: © SC

Emilio Ferrera is ervan overtuigd dat hij bij Genk in een totaal andere situatie terechtkomt dan enkele jaren geleden bij Club Brugge. "De kwaliteit van de spelers bij Genk is hoger dan toen bij Club Brugge."

Door Robby Morren

“Bij Club Brugge begon ik 5 wedstrijden voor het einde van de competitie, nu zijn er nog 3 matchen te gaan voor het einde van de reguliere competitie. Ik hoop een impact te hebben op de spelers. Ik denk dat de kwaliteit van de spelers bij Genk hoger is dan toen bij Club Brugge. Toen ik bij Club kwam, hadden zij niet echt een goede periode gekend en hadden ze het moeilijk vanaf de eerste speeldag. Genk heeft wel al een uitstekende periode achter de rug dit seizoen. In dat opzicht is de situatie niet dezelfde als bij Club Brugge", zo vindt de coach.

Hij noemde de kwaliteit van de spelersgroep als voornaamste reden voor zijn keuze voor Genk. “Met deze spelersgroep kan je heel mooi voetbal brengen, daar ben ik 200% zeker van. Het is altijd moeilijk om in een groep te komen zonder vertrouwen, maar het is nog erger om in een groep zonder boodschap te komen en dat is hier wel. We moeten eerst betere resultaten behalen. Elke speler begint voor mij met een propere lei.”

"We hebben geen tijd om te praten, we moeten direct naar de essentie"

Veel  tijd heeft Ferrera niet om Genk weer op het juiste spoor te krijgen. Hij wil dan ook onmiddellijk vol aan de bak met de spelersgroep. “Ik ga geen individuele gesprekken met de spelers voeren, daar geloof ik niet in. We hebben geen tijd om te praten, we hebben enkel tijd om te werken.  Jammer genoeg hebben we niet wekenlang de tijd om uitgebreid kennis te maken, we moeten direct naar de essentie en dat is vanaf morgen de training. We moeten proberen die flow van het begin van het seizoen terug te keren, maar dat zal niet makkelijk zijn.”

"Balbezit zonder gevaar is niet nuttig"

Ferrera zal alvast andere klemtonen leggen dan zijn voorganger Mario Been. Die hamerde voortdurend op balbezit, een visie die de nieuwe coach niet deelt. "Balbezit is goed, maar balbezit zonder gevaar te creëren is niet nutttig." Ferrera zag Racing Genk aan het werk tegen Club Brugge en tegen Waasland-Beveren en stak daar bijzonder veel van op. “Ik zag tijdens die wedstrijden heel duidelijk wat het probleem is. Alles is duidelijk, als je wil weten wat het probleem van Genk is, dan moet je die twee wedstrijden bekijken. De redenen waarom het minder loopt zijn overal dezelfde, namelijk voor een deel psychologisch en voor een deel tactisch.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties