Leye dicht bij selectie: "Hij komt van ver, maar is zo'n atleet"

Leye dicht bij selectie: "Hij komt van ver, maar is zo'n atleet"
Foto: © SC

Zulte Waregem kan bijna terug rekenen op de diensten van Mbaye Leye. Hij traint al een tiental dagen mee met de groep en staat volgens Francky Dury dicht bij een selectie. Enkele andere spelers zullen er tegen Waasland-Beveren ook niet bij zijn.

Aernout Van Lindt in Waregem

De aanvaller liep in augustus een letsel op aan zijn kruisband, maar zijn revalidatie loopt op schema. "Hij zit dicht bij een selectie ja. Het is een plezier om hem bezig te zien op training. Hij komt van ver en weet dat hij er hard heeft moeten voor werken, maar hij is zo'n atleet."

"Hij dirgeert meteen op training. Hij moet nog elke dag behandeling ondergaan, maar hij is op de weg terug. De vraag is nu hoe we hem gaan brengen. Per tien minuten, per kwartier? Om te starten is het nog te vroeg waarschijnlijk."

"Niet bij de beloften"

Wat geeft dan de doorslag of hij nu al speelt? "Er is zijn evaluatie, er is het medisch verhaal en dat moeten we afwegen tegenover het feit dat hij enkel door speelminuten beter kan worden nu. Met het oog op de play-offs moet hij matchritme opdoen. Ik denk niet dat ik hem veel bij de beloften ga laten spelen", aldus de coach.

Er niet bij tegen Waasland-Beveren: Karel D'Haene, die sukkelt met een scheurtje in de dij. Jens Naessens, die uit een blessure van twee maanden komt, wordt ook nog gespaard. "En Olafur Skúlason heeft kunnen trainen, maar hij is nog twijfelachtig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties