Reactie Vanhaezebrouck blaast loftrompet: "Staelens dé coach van 2013"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Vanhaezebrouck blaast loftrompet: "Staelens dé coach van 2013"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hein Vanhaezebrouck toonde zich gisteren een tevreden oefenmeester. De coach van KV Kortrijk blies niet enkel de loftrompet over zijn eigen troepen, maar had enorm mooie woorden veil voor Lorenzo Staelens.

Cédric De Volder in Kortrijk

"Lorenzo Staelens is dé coach van 2013", viel Hein Vanhaezebrouck na afloop van de partij tussen KVK en Cercle met de deur in huis. "Hij loodste zijn team naar winst in play-off 3, won tussendoor eventjes de eindronde met de tweedeklassers en verzekerde zich voor de jaarwisseling zelfs nog van het behoud."

"En dat allemaal zonder veel versterkingen", was de veldheer van de Kerels niet te stoppen. "Er wordt tegenwoordig enkel naar play-off 1 gekeken, maar er zijn ook een pak trainers die uitstekend werk leveren met veel minder materiaal. Ik bereidde mijn troepen dan ook voor op een zware wedstrijd."

"Jongens op hun fierheid aangesproken"

En de klik naar de 4-0-overwinning van de roodhemden was meteen gemaakt. "Ik heb mijn jongens op hun fierheid aangesproken", aldus Vanhaezebrouck. "We staan eigenlijk een volledig seizoen op een vijfde, zesde of zevende stek en zakten de voorbije weken terug. Dat kon toch niet zomaar in de prullenmand?"

En dat alles op een erbarmelijk veld. Hans Cornelis ondervond aan den lijve hoe gevaarlijk zo'n akker kan zijn. "Het is schandalig dat spelers hun benen dreigen te breken door zo'n veld", besluit de T1. "Ik wil er eigenlijk niets over zeggen, want het levert toch niets op. Of het tegen volgend seizoen zal opgelost zijn? Ik hoop het, want dit speelt in ons nadeel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties