Trainers gaan wel vaker boekje te buiten

bart ver elst
| 0 reacties
Trainers gaan wel vaker boekje te buiten
Foto: © SC

Alan Pardew van Newcastle deelde afgelopen zaterdag een kopstoot uit aan een speler, assistent-trainer German Burgos van Atletico Madrid ging gisteren zwaar tekeer tegen de scheidsrechter.. Voetbalkrant zocht nog enkele trainers die zich wel eens durven te misdragen langs de kant.

Jürgen Klopp

Klopp ging in het Champions League-duel tussen Napoli en Borussia Dortmund in september 2013 compleet door het lint tegen de vierde scheidsrechter. Napoli scoorde op het moment dat Dortmund met zijn tienen op het veld stond, nadat Subotic een blessurebehandeling had gekregen. Klopp was razend op de vierde scheidsrechter omdat die de Serviër niet op het veld liet komen na de behandeling. De Dortmund-coach werd drie wedstrijden geschorst voor deze tirade.

Sorin Cartu

De naam zal u waarschijnlijk niet veel zeggen, of u moet een kenner van het Roemeense voetbal zijn. Cartu was trainer van het Roemeense Cluj tot november 2010, tot hij ontslagen werd na misplaatst gedrag. Cartu trapte na het verlies in de Champions League tegen Basel een ruit van de dugout kapot. De volgende dag heeft het bestuur beslist om hem te ontslagen, omdat zijn gedrag ‘niet verenigbaar is met het imago en de waardes die de club wilt uitstralen’.

Michel Preud’homme

Preud’homme durft ook al wel eens zijn boekje te buiten gaan in bepaalde wedstrijden. Zijn hulpmiddel met de pruimtabak werkt dan precies toch niet zo goed om te kalmeren. In één van zijn eerste wedstrijden bij Club Brugge werd hij al meteen naar de tribune gestuurd. Ook in Nederland leerden ze de ex-doelman vrij snel kennen. Voorzitter Munsterman van Twente onderstreepte nogmaals het belang dat hij kalm moest blijven tijdens de wedstrijden wanneer hij coach zou worden van zijn club.

Guy Luzon

En nog eentje van onze competitie. Indien er een prijs zou bestaan voor ‘de meest gesticulerende trainer van het jaar’, dan zou Luzon zeker en vast een nominatie op zak hebben om deze prijs in de wacht te slepen. Ook de Israëliër werd al naar de tribunes gestuurd wegens zijn tirades tegen scheidsrechters. Gisteren stonden Luzon en Preud’homme trouwens nog tegenover elkaar in de topper tussen Club en Standard. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties