AA Gent: "Als we play-off één halen, is dat verdiend"

Caroline Tonnelier
| 27 reacties
AA Gent: "Als we play-off één halen, is dat verdiend"
Foto: © SC

Op de laatste twee speeldagen van de reguliere competitie is het vooral uitkijken naar de strijd om het laatste ticket voor play-off één. De Buffalo's profiteerden de voorbije weken van het puntenverlies van concurrent Genk en dromen van een plaats bij de eerste zes.

In gesprek met Sporting Telenet beseffen Brecht Dejaegere en Christophe Lepoint dat Gent zich geen misstap kan veroorloven, maar dat geldt ook voor concurrent Genk. Brecht Dejaegere: “We zijn afhankelijk van hen. Zelf moeten we allebei onze wedstrijden winnen.”

"De één zijn dood is de ander zijn brood"

Dat AA Gent überhaupt nog aanspraak kan maken op een ticket voor play-off één, heeft natuurlijk veel te maken met het falen van Genk. De vraag rijst dan ook of een plaats bij de top-zes verdiend zou zijn. Balette is duidelijk: “Iemand die eerste eindigt in de Tour de France, is de verdiende winnaar. Wie zesde eindigde na zoveel wedstrijden, verdient dat.” Dejaegere is het eens met zijn assistent-coach. “De één zijn dood is de ander zijn brood. Je bent afhankelijk van de fouten van anderen. Dat is typisch voetbal.”

Welke rol van betekenis kan AA Gent nog spelen bij een eventuele deelname aan play-off één? Lepoint beseft dat de achterstand op de eerste plaatsen bijzonder groot is. Het gaat vooral om het spelen van grote matchen in een vol stadion, volgens de middenvelder. Gent kan  eventueel ook scherprechter spelen: “We zullen het de andere ploegen zo lastig mogelijk maken en dan zien we wel waar we eindigen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties