EK-opponenten maken voorlopig weinig indruk

Caroline Tonnelier

Voorlopig staat alles in het teken van het WK van komende zomer in Brazilië, ook tijdens de oefeninterlands van vanavond. Intussen kennen we echter ook de opponenten van de Rode Duivels voor de kwalificatie van het EK2016. De ploegen die tot nog toe in actie kwamen, konden hun wedstrijd niet winnen.

Bosnië-Herzegovina - Egypte 0-2

Bosnië-Herzegovina, dat bij de loting in pot 1 zat en er ook bij is in Brazilië, moest in Innsbruck het onderspit delven tegen Egypte. Mohamed Salah, ploegmaat van Hazard bij Chelsea, was de uitblinker bij de bezoekers. Hij was goed voor een doelpunt en een assist en had zo een belangrijk aandeel in de 0-2 zege van Egypte. Gedo zorgde voor de andere treffer.

Israël-Slovakije 1-3

Met Israël en Slovakije stonden twee teams tegenover elkaar die er niet bij zullen zijn op het WK. Refaelov en co moesten het onderspit delven: het werd 1-3 voor Slovakije. Jakubko en Durica zorgden voor de 0-2 voorsprong. Buzaglo zorgde tien minuten voor het einde nog voor de aansluitingstreffer, maar Mak stelde even later de Slovaakse zege veilig. Bij Israël speelde Refaelov (Club Brugge) de volledige match, Barda (ex-Genk) kreeg een invalbeurt van iets meer dan twintig minuten.

Verlies Andorra, scoreloos gelijkspel Cyprus

Ook Andorra, op papier het zwakste broertje in de groep van de Rode Duivels, leed een duidelijke nederlaag. Het werd 0-3 tegen Moldavië. Cyprus moest niet als verliezer het veld verlaten: de Cyprioten hielden Noord-Ierland op 0-0.