Houden Rode Duivels Drogba & co af?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 11 reacties
Houden Rode Duivels Drogba & co af?
Foto: © SC

De Rode Duivels kruisen vanavond de degens met Ivoorkust. Voor Marc Wilmots is het de laatste test voor het opmaken van de WK-selectie. Het Koning Boudewijnstadion krijgt dan weer de kans om enkele oude vrienden terug te zien.

Het wereldkampioenschap in Brazilië is op minder dan honderd dagen van ons verwijderd. Marc Wilmots heeft nog tijd genoeg om enkele knopen te ontwarren omtrent zijn selectie, maar wil de uitwuifwedstrijden ongetwijfeld met een definitieve spelersgroep aanvatten. In de partij van vanavond tegen Ivoorkust krijgt Anthony Vanden Borre wellicht zijn kans op de rechtsachterpositie. In de aanval krijgt Christian Benteke naar alle waarschijnlijkheid de voorkeur op Romelu Lukaku. Ook Dries Mertens wordt nog eens aan de aftrap verwacht.

En ook José Mourinho mag opgelucht ademhalen. "Ik was sowieso niet van plan om Eden Hazard een volledige wedstrijd te laten spelen", repliceerde Marc Wilmots op de uitlatingen van the Special One. "Ik besef maar al te goed dat Eden moe is en rust nodig heeft. Verder ga ik afwegen wie klaar is om negentig minuten te voetballen. Lukaku was al serieus aan het blazen op training, maar dat is normaal na een langdurige revalidatieperiode."

Al is Ivoorkust natuurlijk niet van plan om zich op de Heizel naar de slachtbank te laten leiden. Met onder anderen Didier Drogba, Yaya Touré en Gervinho hebben de Oranje Olifanten alvast een pak talent lopen. Bovendien zijn onze Rode Duivels lang niet ongenaakbaar. Na nederlagen tegen Colombia en Japan kan Ivoorkust Vincent Kompany en co een derde opeenvolgende thuisnederlaag aansmeren. "Maar België heeft de kwaliteiten om het tot de laatste vier op het WK te schoppen", schuift de lokale selectieheer de favorietenrol van zich af.

Bovendien zien de toeschouwers vanavond een pak oude bekenden terug. Yaya Touré, Romaric, Gervinho en Arthur Boka begonnen hun Europese voetbalcarrière immers bij wijlen SK Beveren. Anno 2014 voetballen de Ivoriaanse sterren voor respectievelijk Manchester City, Bastia, AS Roma en VfB Stuttgart. En ook Barry Boubacar Copa mag natuurlijk niet vergeten worden. De absolute nummer één van de Oranje Olifanten is al sinds jaar en dag het sluitstuk van Sporting Lokeren.

Zorgt Ivoorkust voor een stunt op de Heizel?

Dan levert een gokje van 60 euro bij UNIBET je al 300 euro op. Denk je bovendien dat het enige doelpunt van de partij van de voet van Didier Drogba zal komen? Dan mag je zelfs 750 euo bijschrijven op je bankrekening. Bovendien helpt Voetbalkrant.com je graag op weg. Stel via deze link je gratis wedtegoed (60 euro) veilig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties