Kara Mbodj: De exponent van de Genkse malaise

Nicola Cantoro
| 19 reacties
Kara Mbodj: De exponent van de Genkse malaise
Foto: © SC

Het is crisis in Genk. Maar al te vaak zorgen defensieven blunders voor puntenverlies en nederlagen. Kara Mbodj is één van de vele pechvogels. De Senegalees was al vier keer 'beslissend' voor zijn team. Onze redactie zette de mindere momenten van de Senegalees op een rijtje.

Rode kaart Kara

In de thuismatch tegen Anderlecht lijkt Kara Mbodj zijn bal te verliezen. De verdediger probeert zijn foutje goed te maken en vliegt met twee benen vooruit richting de benen van Acheampong. Na amper tien minuten mocht de Senegalees gaan douchen. Genk verloor de match uiteindelijk met 0-1.

Own goal Tshimanga en uitschuiver Kara

In de Europa League doet Racing Genk zichzelf helemaal de das om. Eerst werkt Tshimanga de bal onbegrijpelijk in eigen doel. Even later leidt Kara Mbodj met een uitschuiver het tweede doelpunt van Anzhi in. Genk mag Europa verlaten na twee defensieve blunders.

Kara speelt te kort terug op Köteles tegen Gent

Na amper acht minuten leidt Kara Mbodj het tegendoelpunt in voor AA Gent. Habibou profiteert van een te kort teruggespeelde bal op Köteles en schotelt Kagé de 0-1 voor. Racing Genk verliest de partij uiteindelijk met 1-2.

Own goal Kara

Na 15 minuten spelen tegen Cercle brugge probeert Buysse een schot. De bal wijkt af op de ongelukkige Kara en belandt zo in doel. Hier kon Kara niets aan doen, maar toch heeft de Senegalees een voet in het tegendoelpunt en het verlies van Racing Genk. De stand bleef 0-1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties