Pijnlijke nederlagen voor WK-gangers

Pijnlijke nederlagen voor WK-gangers
Foto: © SC

Heel wat deelnemers aan het WK in Brazilië kozen ervoor om te oefenen tegen een team dat er niet bij zal zijn komende zomer. Een garantie op succes bleek dat echter allerminst.

Ghana en de Verenigde Staten staan voor de aartsmoeilijke opdracht om zich in een groep met Portugal en Duitsland te proberen kwalificeren voor de tweede ronde. Beide teams hadden misschien gehoopt om wat vertrouwen te tanken tegen ploegen die Brazilië niet haalden, maar dat draaide anders uit. Ghana verloor met het kleinste verschil van Montenegro. Oekraïne kon dan weer de politieke zorgen even vergeten na 2-0 winst tegen de Verenigde Staten.

Eerder kon u hier ook al lezen dat Bosnië-Herzegovina het onderspit moest delven tegen Egypte. Ook Iran liep tegen een nederlaag aan. Het werd 1-2 tegen Guinée. Terwijl van de tot nog toe genoemde landen niet onmiddellijk verwacht wordt dat ze hoge ogen zullen gooien in Brazilië, bleek er ook bij een aantal (schaduw)favorieten nog werk aan de winkel. Zo kwamen Argentinië (0-0 tegen Roemenië), Colombia (1-1 tegen Tunesië) en Uruguay (1-1 tegen Oostenrijk) niet verder dan een gelijkspel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties