Tioté was niet goed genoeg voor Anderlecht: "Vercauteren heeft me gekraakt"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 23 reacties
Tioté was niet goed genoeg voor Anderlecht: "Vercauteren heeft me gekraakt"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Cheick Tioté neemt het vanavond met Ivoorkust op tegen België. In onze vaderlandse competitie kon hij destijds niet doorbreken, tegenwoordig is hij een sterkhouder bij Newcastle United én de nationale ploeg van Ivoorkust.

De stevige middenvelder begon zijn carrière bij Anderlecht, maar daar slaagde hij niet. “Ik heb geen eerlijke kans gekregen bij Anderlecht”, begint Tioté in Het Belang van Limburg. "Op die ene overbodige wedstrijd in de Champions League tegen Betis na.”

"Ik wilde slagen in het eerste elftal van Anderlecht. Dat is mij niet gegund geweest"

Onder toenmalig coach Frank Vercauteren slaagde Tioté er niet in om het tot de basiself te schoppen. “Als voetballer ben je afhankelijk van één persoon: de trainer. Ik had een grote droom toen ik naar Europa kwam: slagen in het eerste elftal van Anderlecht. Dat is mij niet gegund geweest.”

Ook toen paars-wit al zeker was van de titel, mocht Tioté niet opdraven in de laatste wedstrijd tegen Bergen. “Vercauteren heeft ons (ook Vadis Odjidja, nvdr.) in die wedstrijd volledig gekraakt. Toen is er iets gebroken tussen Anderlecht en mij. Maar ik ben in niets haatdragend. Ik wens Vercauteren het beste toe bij KV Mechelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties