Interview Van Der Bruggen van surplus naar vaste waarde: "Fernandez zag net op tijd het licht"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Van Der Bruggen van surplus naar vaste waarde: "Fernandez zag net op tijd het licht"
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Dat AA Gent een grillig seizoen doormaakt, is het understatement van het jaar. De Buffalo's leken vaak uitgeteld, maar maken nu toch nog aanspraak op de heilige graal van play-off 1. Hannes Van Der Bruggen belichaamt het seizoen van Gent. Hij knokte zich van surplus terug in de basis.

Door Sander De Graeve

Het is een seizoen met ups en downs. Van Der Bruggen, nog steeds maar twintig, was vorig seizoen even aanvoerder en werd verkozen tot speler van het jaar. Vervolgens verdween hij begin dit seizoen uit de ploeg van toenmalig coach Fernandez. Hij kreeg zelfs te horen dat hij overbodig was.

“Dat was een moeilijke periode, maar ik heb intussen bewezen dat ik van dienst kan zijn voor deze ploeg. Ik begon het seizoen zelfs als rechtsbuiten. Of Fernandez net op tijd het licht gezien heeft? Ik denk het wel.”

"Mijn werk is niet opvallend, maar wel nuttig"

Onder Rednic ging het beter, daar was hij in de 4-3-3 incontournable. Sinds de Roemeen wisselt tussen dat systeem en zijn geliefde 4-4-2 zat Van Der Bruggen enkele keren op de bank. “Ik was een vaste waarde, ja. Het is aan mij om elke week opnieuw mezelf te bewijzen. Mijn werk is niet het meest opvallende, maar wel nuttig voor de ploeg. Ik hoop dat ik dat mag blijven doen.”

Gent morste dit seizoen vaak met punten, ook tijdens de betere periode na de winterstop. “Vaak verloren we punten aan het einde van de wedstrijd door concentratieverlies.” Toen was play-off 1 echter nog een erg onrealistische droom. Nu de kwalificatie haast voelbaar is, lijkt Gent met meer métier de wedstrijden uit te spelen.

“Ik denk dat dat onbewust wel speelt, we zijn meer geconcentreerd. We weten dat we tot het allerlaatste moment scherp moeten blijven om kans te maken op die play-off 1. In het verleden was dat ook zo, maar nu we zo kort kwamen nog meer.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties