Expeditie Rio: Batshuayi, Vossen, een witte merel of niemand?

Expeditie Rio: Batshuayi, Vossen, een witte merel of niemand?
Foto: © SC

Het WK in Brazilië komt elke dag wat dichterbij. We moeten ons dan ook stilaan de vraag gaan stellen wie de vierde spits wordt in de WK-selectie van Marc Wilmots. Velen komen in aanmerking, maximaal een iemand zal uitverkoren zijn. We vergeleken alvast de statistieken van de kanshebbers.

Door Aernout Van Lindt

Romelu Lukaku, Christian Benteke en Kevin Mirallas lijken - afgaande op de recente resultaten en selecties - zekerheden in de selectie van Marc Wilmots. Als zij de komende maanden gespaard worden van ernstig blessureleed, mogen ze de koffers pakken en zich opmaken voor de stranden en vooral voetbalvelden van Brazilië. Maar wie moet als vierde aanvaller mee naar Zuid-Amerika? We vergelijken even de statistieken van enkele kanshebbers.

Michy Batshuayi

Batshuayi is bij Standard aan een bijzonder knap jaar bezig. In de competitie zette hij de netten al 18 keer bol, met de beloften en in Europa bijgeteld worden er dat zelfs 22. Sinds het begin van jaargang 2014 scoorde hij wel nog 'maar' vier keer, maar de Standardspits blijft wel topschutter in de Jupiler Pro League. Nu de beloften bijna uitgeschakeld zijn voor het EK, kan hij misschien de stap maken naar de grote jongens.

Jelle Vossen

De spits van Racing Genk is ook aan een knap seizoen bezig. Hij hield eigenhandig de Limburgers een mooie Europese poule afwerken en scoorde in de competitie ook al elf rozen. De malaise van Racing Genk lijkt Vossen niet al te hard te hebben aangetast en het feit dat hij een werker pur sang is kan hem helpen bij een selectieprocedure.

Witte merels

Er zijn spelers genoeg die hopen alsnog mee te mogen naar het WK in Brazilië. Of het nu gaat over Pélé Mboyo, Habib Habibou of Igor De Camargo: de kans dat een van hen zal worden opgeroepen is bijzonder klein. Doelpunten maken kunnen ze echter wel. Mboyo speelde nog niet veel, maar pikt toch zijn doelpuntje mee, Habibou toonde goede vorm met een hattrick en ook De Camargo toont zijn kunnen terug bij Standard. En toch ...

Niemand

De grootste kanshebber op de plek van vierde aanvaller bij de Rode Duivels lijkt gewoon niemand te zijn. Alle statistieken ten spijt heeft Marc Wilmots - zeker in een eenspitsensysteem - aanvallend geweld genoeg lopen. Mirallas is een prima aanvulling op Benteke en Lukaku, die onderling strijden voor de plek van diepe spits. En met Mertens, De Bruyne en Hazard zijn er snedige flankspelers genoeg voorhanden om een tweespitsensysteem uit te sluiten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties