Vanhaezebrouck: "Europees voetbal haal je gemakkelijker via PO2"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Vanhaezebrouck: "Europees voetbal haal je gemakkelijker via PO2"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Kortrijk krijgt komende zondag de rol van scherprechter toebedeeld. De West-Vlamingen ontvangen met KRC Genk immers een ploeg in crisis. "Maar misschien is PO2 wel gemakkelijker om Europees voetbal binnen te halen?"

Cédric De Volder in Kortrijk

Zondag komt KRC Genk op bezoek in het Guldensporenstadion van KV Kortrijk. De Limburgers hebben alles in eigen handen: een overwinning bezorgt hen immers zekerheid omtrent deelname aan play-off 1. Al is Hein Vanhaezebrouck - enkele seizoenen geleden nog gewogen en te licht bevonden in de Cristal Arena - niet van plan om cadeautjes uit te delen. "Dat kunnen we simpelweg niet maken tegenover onze fans. Bovendien willen de spelers tonen dat KVK wel degelijk PO1-waardig is."

"Mijn verleden bij Gent speelt helemaal niet meer mee", vervolgt de veldheer op de wekelijkse persbabbel. "Dat is ondertussen al veel te lang geleden. Al moet ik toegeven dat ik ervan genoot om KRC Genk in het eerste jaar na mijn terugkeer te kloppen. Maar dat is allemaal verleden tijd, hé. Ook KVK heeft trouwens nog een doel: zo dicht mogelijk bij play-off 1 eindigen."

"PO2 kan ook een cadeau zijn voor Genk"

Genk heeft nochtans alle redenen om met de daver op het lijf naar Kortrijk af te zakken. De Limburgers dreigen immers alles kwijt te geraken met een verwijzing naar play-off 2. "Of play-off 2 is een cadeau", verrast Vanhaezebrouck. "De elitegroep is natuurlijk mooier om te voetballen, maar het lijkt me gemakkelijker om een Europees ticket te halen via play-off 2. Ik moet trouwens lachen met dat gebrek aan kwaliteit bij Genk, hé. Vier maanden geleden waren die jongens nog titelfavoriet, hadden ze beste verdediging van het land en een koningskoppel in de spits."

Maar ook in de Ghelamco Arena zijn alle ogen gericht op de Kerels. KAA Gent is zondag namelijk supporter nummer één voor de roodhemden. "De Buffalo's weten goed genoeg dat het niet pakt om me met een zogenaamd aanmoedigingtelefoontje te vereren. Ik ben trainer van KVK en daar eindigt het, hé. Sommige mensen (Vanhaezebrouck doelt op Aad De Mos, nvdr.) denken zelfs dat ik wedstrijd wil verliezen omdat het me beter uitkomt. Wel, ik vraag me af hoe het er vroeger aan toeging?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties