Interview Van Wijk: "Enkel de kers op de taart ontbreekt"

Nicola Cantoro
| 1 reacties
Van Wijk: "Enkel de kers op de taart ontbreekt"
Foto: © Photonews

Morgen speelt Dennis Van Wijk tegen zijn ex-club Antwerp. Westerlo mag niets laten liggen met het oog op de titel, die steeds dichterbij komt. "Dit seizoen is al een groot succes geweest voor Westerlo", zegt Van Wijk.

Door Nicola Cantoro

Westerlo staat nog steeds mooi aan kop in tweede klasse. De promotie wenkt, al heeft Eupen de Westel-boys wel in het vizier. Nog zes wedstrijden te gaan en dan valt het verdict. De laatste speeldag zal wellicht beslissend worden voor Westerlo. Dan speelt het uitgerekend tegen titelconcurrent Eupen in Het Kuipke. Westerlo-trainer Dennis Van Wijk hoopt dan de kers op de taart van een geweldig seizoen te kunnen zetten.

De laatste twee matchen moeten jullie tegen Moeskroen-Péruwelz en Eupen. Gaat het dan allemaal beslist worden?

“Ik denk dat Moeskroen nu wel uitgeschakeld is. Die staan op acht punten. Dat is iets te veel. Zij moeten al drie wedstrijden meer winnen dan wij. Vergeet niet dat Moeskroen nog tegen Sint-Truiden moet en het ook nog Sint-Truiden-Eupen is. Dat betekent dat die ploegen puntjes zullen laten liggen. Daar moeten wij natuurlijk van profiteren. Als Moeskroen uitgeschakeld is twee wedstrijden voor het einde van de competitie, dan geeft dat een andere dimensie aan de titelstrijd natuurlijk, want dan zullen ze misschien iets minder gemotiveerd tegen ons spelen. Misschien dat ze zich dan al voorbereiden op de eindronde. De laatste wedstrijd thuis tegen Eupen kan natuurlijk wel een enorme apotheose worden voor STVV.”

Zie je Sint-Truiden nog als een titelkandidaat?

"Ze mogen alleszins niet meer laten liggen. Ze komen op zes punten als ze de overwinning krijgen van de stilgelegde match tegen Antwerp. En zes punten is niet onoverbrugbaar natuurlijk. Het kan nog alle kanten op. Het is zeker niet onmogelijk voor STVV."

Als Westerlo niet promoveert, spreek je dan van een mislukt seizoen?

“Dat denk ik niet. Slechts één ploeg kan rechtstreeks promoveren via de titel. En er kunnen er maar drie de eindronde spelen waarvan er ook maar eentje kan promoveren. Een mislukking zou dat niet zijn. Dit seizoen is al een heel groot succes geweest voor Westerlo. De bekerronde alleen al. We hebben Bergen uitgeschakeld, Anderlecht uitgeschakeld… We hebben ei zo na Lokeren uitgeschakeld. Dus we hebben een goede indruk achtergelaten in België.”

"Wij hebben in wedstrijden tegen eersteklassers nooit onder gelegen, integendeel"

“We spelen heel attractief voetbal. We staan al even op kop en hebben de tweede periodetitel gewonnen, dus we doen het al veel beter dan vorig jaar. We kunnen niet meer spreken van een slecht seizoen, alleen is de kers op de taart er nog niet. Ik hoop dat we die er nog kunnen opzetten.”

Blijf je bij Westerlo als ze promoveren naar eerste klasse?

“Die kans zit er dik in. Maar dat zijn zorgen voor later. Het belangrijkste is nu de wedstrijd tegen Antwerp proberen winnen. Dan doen we weer een stapje vooruit. Maar er zijn nog zes wedstrijden te spelen, dus er kan nog van alles gebeuren."

Kan de huidige kern van Westerlo meedraaien in eerste klasse?

“Ik denk dat de tweede klasse algemeen al een heel stuk sterker is dan de afgelopen jaren. Ik denk dat vier ploegen geen slechte figuur zouden slaan in eerste klasse. Ik denk dat zowel Moeskroen, Eupen, Sint-Truiden als wijzelf geen slechte figuur zouden slaan in eerste klasse. Ik denk dat alle vier de teams een kern hebben die, mits ze wat gestroomlijnd wordt, kan meedraaien in eerste klasse. Dat hebben we eigenlijk al getoond. In de wedstrijden tegen de eersteklassers hebben we absoluut niet ondergelegen, in tegendeel zelfs.”

Morgenochtend kan u op Voetbalkrant een interview lezen met Van Wijk over de clash tegen zijn ex-club Antwerp.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties