Waar ligt de toekomst van Romelu Lukaku?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 9 reacties
Waar ligt de toekomst van Romelu Lukaku?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er wordt dezer dagen heftig gespeculeerd over de toekomst van Romelu Lukaku. Het huwelijk met Chelsea lijkt dan wel over, maar wie kan de nodige ponden op tafel leggen voor de Rode Duivel?

Door Cédric De Volder

Romelu Lukaku doet het dezer dagen voortreffelijk bij Everton. De Rode Duivel groeide de voorbije twee seizoenen uit tot een dodelijke spits. Enig probeem: Big Rom weet nog steeds niet waar zijn toekomst ligt. Voetbalkrant.com maakt alvast een overzichtje van de mogelijke kanshebbers. Waar speelt de aanvaller volgende seizoen?

Everton FC: 40 %

The Toffees lijken op dit moment over de beste papieren te beschikken om Lukaku in de rangen te houden. De Rode Duivel krijgt wekelijks lof van Roberto Martinez en gaf zelf ook al aan dat hij een extra jaartje in Liverpool wel ziet zitten. Bovendien doet Everton het dit seizoen lang niet slecht in de Premier League. De blauwhemden kamperen op een zesde stek en lijken zich te gaan verzekeren van een toegangsticketje van de Europa League. Enig probleem voor Lukaku? De Europa League is lang geen Champions League...

Chelsea FC: 30 %

Bovendien heeft Everton (momenteel) weinig in de pap te brokken. Chelsea is nog steeds de broodheer van Lukaku en heeft dus vetorecht omtrent de toekomst van 26-voudig Rode Duivel. Nochtans liet José Mourinho al meermaals verstaan dat het huwelijk tussen the Blues en Big Rom gebroken is. Maar is een uitleenbeurt dan nog wel een optie? Het antwoord is simpel: nee. The Special One droomt ervan om Diego Costa naar Stamford Bridge te halen, maar wil zijn spaarvarken liever niet aanspreken. En net daarom hangt er binnenkort een prijskaartje van een dikke twintig miljoen euro rond de nek van Lukaku.

Atlético Madrid: 20 %

Of kan Chelsea de Spanjaarden overtuigen tot een ruildeal? Diego Simeone - de oefenmeester van los Colchoneros - steekt immers niet onder stoelen of banken dat hij een fan is van de Rode Duivel(s). Bovendien kan de aanwezigheid van Thibaut Courtois - voorlopig althans - en Toby Alderweireld er wel eens voor zorgen dat er binnenkort een derde landgenoot rondloopt bij Atlético. Ook Lukaku zelf zet de deur op een kier voor een verhuis naar Spanje. "Ik speel momenteel onder een Spaanse trainer, dus ik kan ook Spaans voetbal spelen", liet de aanvaller onlangs nog optekenen.

AS Roma, Liverpool FC, Borussia Dortmund,...: 10 %

En dan zijn er natuurlijk nog een pak andere teams die ervan dromen om de Rode Duivel in te lijven. Onder meer AS Roma, Liverpool en Dortmund zaten al op de geruchtenmolen die rond Lukaku draait. Bovenstaande teams lijken echter slechts over een waterkansje te beschikken om de aanvaller ook effectief in te lijven. Al kan er in het voetbal natuurlijk veel gebeuren op een korte tijd... Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties