Balans na de reguliere competitie: Uitstekende uitgangspositie voor blauw-zwart

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Balans na de reguliere competitie: Uitstekende uitgangspositie voor blauw-zwart
Foto: © Photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

De reguliere competitie ligt alweer achter ons, de ticketjes voor de play-offs zijn verdeeld. Onze redactie maakt deze week van elke club de balans op. Telkens laten we een speler aan het woord. Club Brugge begon aarzelend aan het seizoen, maar groeide uit tot één van de titelfavorieten.

Door Cédric De Volder

Het was nog maar eens 'van moetens' bij Club Brugge dit seizoen. De trouwe schare fans snakt al jaren naar een nieuwe prijs, maar de voetbaljaargang werd twijfelend ingezet. De resultaten waren niet bijster slecht, maar het voetbal deed pijn aan de ogen. Juan Carlos Garrido moest plaats ruimen voor Michel Preud'homme. De Luikenaar liet zichzelf een inloopperiode toe, maar tegenwoordig stoomt Club Brugge door de pintjesliga als een hogesnelheidstrein.

"De balans van de reguliere competitie is dan ook positief", bevestigt Tom De Sutter. "We maakten een lastige periode door, maar hebben ondertussen het evenwicht gevonden. We eindigden dan ook met een mooie 19 op 21. Dat is zeker en vast niet slecht, maar het kan natuurlijk altijd beter, hé. (lacht)

Ook Olympia gelooft vol in de titelkansen van Club. De toegangskaartjes voor de wedstrijden in play-off 1 gingen als zoete broodjes over de toonbank. Hoe kijkt De Sutter naar die tweede stek? "Ik sta natuurlijk liever aan de leiding dan op een tweede plaats. Ik geloof niet dat Standard met de handen in het haar zit na die halvering van de punten. Ik stond de afgelopen jaren met RSC Anderlecht in dezelfde schoenen, hé."

Al was het voetbal van de Rouches de voorbije weken lang niet zo flitsend meer als enkele maanden geleden. "Het klopt dat Club momenteel beter voetbal op de mat legt dan Standard", besluit De Sutter. "Maar nogmaals: ik sta liever twee punten voor dan achter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties