Ook Van Binst fronste de wenkbrauwen: "Ik kreeg een déjà vu-gevoel"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 26 reacties
Ook Van Binst fronste de wenkbrauwen: "Ik kreeg een déjà vu-gevoel"
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Door het verlies op Sclessin lijkt een 33e landstitel ver weg voor Anderlecht. De behoudende tactiek van Besnik Hasi - met Mitrovic op de bank - deed menig supporter terugdenken aan John van den Brom. Ook Gilles Van Binst keek raar op na de gewijzigde veldbezetting van de uittredende kampioen.

“De wedstrijd op Standard was die van de laatste kans, je moest in principe winnen om nog mee te doen", vertelt de verdediger op rust aan Voetbalkrant.com. "Pas na een uur spelen kwam Anderlecht boven water. Ze hebben het een beetje verkorven, zeker omdat de Rouches er na een sterk begin door zaten.”

 Waarom gooide Hasi zijn ploeg om? “Ze trokken volgens mij met wat schrik naar Luik. Nochtans hadden ze niets te verliezen, dus waarom niet gewoon aanvallen? De mannen van Luzon toonden zich ook kwetsbaar. Neen, Hasi zijn tactiek leek verrassend veel op die van Van den Brom. Ik kreeg een déjà vu-gevoel.”

“Als je Club onder druk zet, valt er links of rechts wel iets uit de boom”

Hoort een behouden aanpak wel bij het paars-witte huis? Ze hebben de laatste tijd de kwalijke gewoonte om zich aan te passen aan de tegenstander”, aldus Van Binst. “Een ploeg als Anderlecht moet met twee spitsen spelen en hun wil opdringen aan de tegenstrever. Dat is misschien makkelijk gezegd, maar thuis moet dat zeker.”

En dus verwacht Van Binst tegen blauw-zwart een andere veldbezetting. “Thuis tegen Club Brugge moet je er vol tegenaan gaan. Mitrovic en Pollet in de spits en de rest van de ploeg die nauwer aansluit. Anders is het helemaal over. Als je Club onder druk zet, valt er links of rechts wel iets uit de boom.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties