Lukaku best scorende 'Chelsea'-spits

Nicola Cantoro
| 15 reacties
Lukaku best scorende 'Chelsea'-spits
Foto: © Photonews

José Mourinho was niet mals voor zijn spelers na het verlies gisterenavond in de kwartfinale van de Champions League. Vooral het gebrek aan scorende spitsen baart hem zorgen. En laat Lukaku nu net een scorende spits zijn.

Het werd gisterenavond geen prettige avond in Parijs voor José Mourinho. Vooral de late 3-1 van Javier Pastore moet zuur gesmaakt hebben voor de Special One. “Was dat een goal? Ik dacht dat dat een grap was”, vertelde Mourinho na de match. Maar vooral de uitspraak over het gebrek aan scorend vermogen zal bij Romelu Lukaku blijven gangen. "We hebben een pak kansen gekregen, maar dit team is simpelweg niet in staat om te scoren", stelde Mourinho.

Geen Torres, geen Demba Ba en ook geen geblesseerde Eto’o gisteren in de basis bij Chelsea. Mourinho koos voor Schürrle, want zijn spitsen scoren niet genoeg. De beste schutter bij Chelsea is Hazard met 14 doelpunten. Eto’o scoorde er dit seizoen acht in negentien wedstrijden en gaf twee assists. Torres scoorde er dit seizoen amper vier in 23 wedstrijden. De spanjaard gaf wel vier assists. Dan is er ook nog Demba Ba die slechts drie keer de weg naar doel wist te vinden voor de Blues.

Romelu Lukaku, die door Chelsea uitgeleend wordt aan Everton, is de best scorende ‘Chelsea’-spits. De Rode Duivel speelde 26 matchen kon daarin twaalf keer scoren en zeven assists geven. Misschien een statistiek die Mourinho eens in achting moet nemen?

 

      Matchen

       Doelpunten

            Assists

        Lukaku

             26

               12

               7

       Eto’o

             19

                8 

               2

       Torres

             23

                4

               4

       Demba Ba

             15

                3

               1


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties