Sheryl Merchiers (Zulte Waregem) mag naar EK: "Ga niet kunnen slapen"
Sheryl Merchiers (Zulte Waregem) mag naar EK: "Ga niet kunnen slapen"
Foto: © SC

Dolle vreugdetaferelen na het laatste fluitsignaal in België - Duitsland. De Red Flames U19 trokken aan het langste eind en mogen zo naar het EK in Noorwegen. Sheryl Merchiers was alvast in de wolken met de overwinning: "Duitsland kunnen kloppen, dat doet enorm veel deugd."

Aernout Van Lindt in Brussel

Voor de wedstrijd was er al vertrouwen binnen de groep, maar de manier waarop ze uiteindelijk ook de Duitsers opzij wisten te zetten was knap te noemen. Na de wedstrijd brak het feest op het veld dan ook uit: de Red Flames U19 mogen naar het EK in Noorwegen. "Er gaat zoveel door me heen. Ik ga niet kunnen slapen", gaf Sheryl Merchiers mee in een eerste reactie. De speelster van Zulte Waregem viel in en maakte met een pre-assist meteen het verschil: "Het is gewoon een mooie prestatie van iedereen."

"Dat we Duitsland kunnen kloppen, dat doet deugd. We hadden een heel goed gevoel. Nu gaan we een feestje bouwen in het hotel, daarna gaan we naar de A-ploeg kijken", refererend naar de match om 20 uur aan Den Dreef - waar de Red Flames EK-finalist Noorwegen partij geven.

 

"Duitsland meer stress dan wij"

"Op papier is Duitsland misschien beter dan ons, maar we hadden vertrouwen en de twaalfde man heeft ons er echt ook doorgesleurd. Het was wat zoeken in het begin, maar gaandeweg hebben we echt weten op te zetten. Zij leken meer stresse te hebben dan wij", was Merchiers duidelijk in haar analyse.

Het succes van deze ploeg is naast de lijnen te vinden: "Deze groep hangt heel goed aan elkaar. Zoiets begint naast het veld, daardoor kunnen we elkaar ook op het veld beter vinden."

Zo zag het feestje er na de wedstrijd alvast uit, in een filmpje van de KBVB:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21812 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties