Tinne Van den Bergh trapt België naar EK: "Zag de bal in doel botsen, zalig!"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 1 reacties
Tinne Van den Bergh trapt België naar EK: "Zag de bal in doel botsen, zalig!"
Foto: © SC

De Belgian Red Flames U19 schreven gisteren geschiedenis. Ze wonnen met 1-0 van Duitsland en boekten zo een ticket voor het EK in Noorwegen deze zomer. Wij spraken met de goalgetster van dienst, die uiteraard in de wolken was na de partij.

Aernout Van Lindt in Brussel

Tinne Van den Bergh is kapitein van de Red Flames U19. Gisteren schoot de speelster van Lierse, die eerder ook al in selecties van de nationale A-ploeg zat, haar land ten koste van Duitsland naar het EK. "Ik weet zelfs niet hoe ik scoorde. Ik zag de voorzet komen en zette er mijn voet tegen. Is die Duitse er nog aangeweest? Geen idee, ik zag gewoon de bal in doel botsen. Zalig!", aldus de matchwinnares.

"Mentaal heel sterk"

"Het was niet makkelijk tegen Duitsland, maar we hebben er onze kop voorgelegd in onze derde wedstrijd in een week tijd. In de slotfase kwamen we nog onder druk, maar we konden goed standhouden. Het was misschien niet simpel om de euforie van het doelpunt meteen terug te vergeten, maar we zijn wel scherp gebleven."

Hoe versla je een team als onze Oosterburen? Misschien ook deels in het kopje: "Mentaal stonden we heel sterk, we wilden echt winnen en hebben dat ook getoond. Je moet het natuurlijk nog afmaken, en dan is het geweldig dat je dat kan doen tegen Duitsland - toch een van de topteams", is ook Van den Bergh duidelijk. En weg was ze, op weg naar een of ander feestje om het EK-ticket te vieren. Later op de dag werden de speelsters nog gehuldigd tijdens de wedstrijd van de Red Flames tegen Noorwegen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties