Cercle Brugge laat aanvaller vertrekken
Mattias Verhaeghe
| 18 reacties
Cercle Brugge laat aanvaller vertrekken
Foto: © SC

Michael Uchebo, de Nigeriaanse aanvaller van Cercle Brugge, mag na dit seizoen vertrekken. De Vereniging versterkte zich met Sam Valcke, een spits van SK Londerzeel. Ook hoopt Cercle nog geld te vangen voor William Carvalho.

Het vertrek van Uchebo bij Cercle Brugge is definitief. Zijn contract wordt niet verlengd. Dat liet technisch directeur Sven Jaecques weten op de clubwebsite. “We hebben de prestaties en het rendement van Uchebo van de afgelopen twee seizoenen geanalyseerd en dat tegenover de kosten voor volgend seizoen geplaatst. We hebben besloten dat het een te risicovolle investering is.”

Met Sam Valcke werd wel al een vervanger binnengehaald. “Sam kan zowel in een systeem met twee als met drie spitsen spelen. Ook Lierse, Charleroi en KV Oostende toonden interesse, dus we moesten snel handelen. Hij doet wat denken aan Jelle Vossen”, aldus Jaecques.

Carvalho levert geld op

William Carvalho, de ex-speler van de Vereniging, heeft zich bij zijn moederclub Sporting Lissabon in de kijker gespeeld van de Europese top. Hij kan rekenen op interesse van Manchester United en Real Madrid. Toen Carvalho verhuurd werd aan Cercle was hij vooral bankzitter. Een mogelijke transfer van de Portugees kan Cercle wel nog wat geld opleveren.

“We hebben geen zicht op een mogelijke transfer van Carvalho naar Manchester United. Het klopt dat wij een klein percentage op de transfersom hebben. Maar die som houden we intern. Het is allemaal nog te onduidelijk momenteel”, besluit Jaecques.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties