Zwitserland en Frankrijk geen kandidaat voor EK 2020

Zwitserland en Frankrijk geen kandidaat voor EK 2020
Foto: © SC

Het EK 2020 wordt in dertien verschillende landen georganiseerd. Elk land had tot vandaag om zijn kandidatuur in te dienen. Frankrijk en Zwitserland hebben daarbij alvast bedankt voor de eer om uiteenliggende redenen.

Brussel is alvast kandidaat naast München (Duitsland), Londen (Engeland), Amsterdam (Nederland), Madrid en Barcelona (Spanje), Cardiff (Wales) en Istanboel (Turkije). Frankrijk heeft het EK 2016 al binnen en wil anderen ook de kans geven om het voetbaltoernooi te ontvangen. "We krijgen in 2016 al de kans om het EK te organiseren en daarom hebben we beslist om vier jaar later die opportuniteit aan andere landen te laten", verklaarde Noël Le Graët, de voorzitter van de Franse Voetbalbond.

Zwitserland vindt het dan weer niet opportuun om zijn kandidatuur te stellen. "We beseffen dat Zwitserland weinig kans maakt om het EK van 2020 te mogen ontvangen", verklaarde Peter Gillieron, de voorzitter van de Zwitserse voetbalbond. "Wij denken dat de UEFA minder geneigd is om voor landen te kiezen die de afgelopen twaalf jaar een groot toernooi georganiseerd hebben. Wij deden dat in 2008 en horen daar dus ook bij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties