Ferrera: "Atlético in de finale is geen toeval"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Ferrera: "Atlético in de finale is geen toeval"
Foto: © SC

De finale van de Champions League kleurt Madrileens. Een grote verrassing of toch niet helemaal?

Door Mattias Verhaeghe

“Het is een finale waar ik altijd op heb gehoopt, en nu is het zo ver. Voor mensen die het voetbal van ver volgen is het een verrassing dat Atlético in de finale staat, als je het van dichtbij volgt niet. Atlético heeft toch al heel wat prijzen gepakt de laatste vier jaar. Onder andere de Europese Supercup, de Europa League en de Copa del Rey staan in hun kast. Dus het is geen toeval meer”, aldus Manu Ferrera tegen Voetbalkrant.com.

 “Dat Atlético gisteren won op Stamford Bridge had ik verwacht. Het is gemakkelijker te winnen op Chelsea dan thuis tegen hen. Op verplaatsing spelen zij heel gesloten om geen doelpunten tegen te krijgen. Gisteren konden ze niet anders dan ruimte weggeven.”

Organisatie tegen individuele klasse

De tegenstander van Atlético in de finale is niemand minder dan stadsgenoot Real Madrid. Ook dat bleek geen verrassing voor Ferrera. “Voor Bayern was Real de slechtste ploeg die ze konden treffen. Real is bijzonder sterk in de omschakeling en individueel hebben ze heel veel klasse.”

Wat er van de Champions League-finale verwacht moet worden, kan nog niet gezegd worden. “Het is een heruitgave van de finale van de Copa del Rey vorig jaar. Deze match zal niet anders zijn. Het wordt ongetwijfeld een topmatch met heel veel sfeer. Voor de supporters en de spelers zal het heel speciaal zijn. Een pronostiek geven is nog heel moeilijk. Atlético is op vlak van organisatie sterker dan Real, maar zij zijn dan weer individueel veel sterker.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties