Engelse titelstrijd spannendste in 33 jaar

Mattias Verhaeghe
| 5 reacties
Engelse titelstrijd spannendste in 33 jaar
Foto: Photonews

Engeland maakt de spannendste titelstrijd in 33 jaar mee. Zowel Liverpool, Manchester City als Chelsea vechten nog om de hoofdprijs. Met nog twee speeldagen te gaan is het nagelbijten in de Premier League.

Door Mattias Verhaeghe

De Premier League loopt ten einde. Met nog twee speeldagen voor de boeg zal binnenkort het titelfeest losbarsten bij één van de drie bovengenoemde teams. Een Belg zal de titel pakken, zoveel is zeker, maar wie?

Historisch

Liverpool verloor afgelopen weekend met 0-2 van concurrent Chelsea en kreeg daarmee een mentale dreun. Het staat nu twee punten voor op The Blues en drie punten voor op Manchester City. City heeft wel nog een wedstrijd tegoed, wat wil zeggen dat als Kompany en co hun overige drie wedstrijden winnen, ze voor de tweede keer in drie jaar kampioen zijn.

Het is van 1981 geleden dat de teams van de top drie van de Premier League zo dicht bij elkaar stonden en het kwam nog maar twee keer eerder voor in de geschiedenis van de Premier League dat er nog drie teams in de running zijn voor de landstitel op dit moment van het seizoen.

Voordeel City

Liverpool neemt het nog op tegen Crystal Palace (uit) en Newcastle United (thuis). Chelsea kijkt nog Norwich City (thuis) en Cardiff City (uit) in de ogen. Manchester City is echter de vrolijke derde die misschien het dichtst bij de landstitel staat. Zij spelen de komende week nog tegen Everton (uit), Aston Villa (inhaalmatch – thuis) en West Ham United (thuis). De Citizens wonnen dit seizoen al van West Ham en Everton, maar verloren bij Aston Villa, dat nu echter op bezoek moet in Manchester.

Kompany heeft met zijn team dus alles in eigen handen. Voor City zou het de tweede landstitel in drie jaar zijn. Liverpool won zijn laatste titel in 1990 en Chelsea in 2010.

Belgische kampioen

Het is alvast zeker dat een Rode Duivel de Premier League wint. Kompany won al eens, maar kan dus een tweede keer de hoofdprijs pakken. Maar ook Eden Hazard (Chelsea) en Simon Mignolet (Liverpool) maken dus nog kans. Welke Belg met de titel op zak naar het WK afzakt wordt nog nagelbijtend afwachten.

Stand

1.       Liverpool

80 punten

2.       Chelsea

78 punten

3.       Manchester City

77 punten

Wedstrijden

Dit weekend:
Everton – Manchester City
Chelsea – Norwich City
Crystal Palace – Liverpool

Woensdag:
Manchester City – Aston Villa

Volgend weekend:
Cardiff City – Chelsea
Liverpool – Newcastle United
Manchester City – West Ham United

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties