Kortrijk door het oog van de naald: "In voetbal wint niet altijd de beste ploeg"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 7 reacties
Kortrijk door het oog van de naald: "In voetbal wint niet altijd de beste ploeg"
Foto: © Photonews

KV Kortrijk knokte zich gisteren voorbij Sporting Charleroi naar de finale van play-off 2. Nochtans waren de Henegouwers de betere van de West-Vlamingen. "Maar de beste ploeg wint niet altijd, gelukkig maar", klonk het bij KVK in koor.

Cédric De Volder in Kortrijk

Het moet balen zijn voor Sporting Charleroi. De Zebra's behaalden een mooie dertien op achttien in play-off 2, maar moeten de groepswinst - op basis van het doelpuntensaldo nota bene - aan KV Kortrijk laten. De troepen van Felice Mazzu gingen gisteren dan wel onderuit in het Guldensporenstadion, maar ook de Kortrijkzanen beseften maar al te goed dat er door het oog van de naald werd gekropen.

"Charleroi is een sterk elftal", vertelt Brecht Capon. "Het team was zogezegd verzwakt na het vertrek van enkele sterkhouders, maar ze hebben hun plaats op het hoogste niveau. Ik denk dat Charleroi het seizoen met opgeheven hoofd kan verlaten. Het moet zuur zijn voor die jongens. Bovendien kwam onze 2-1 echt wel uit de lucht vallen."

Charleroi verdiende ook finaleplaats

Ook Stijn De Smet - voor de partij nog gehuldigd als 'Kerel van het Seizoen' - beseft dat de Karolingers meer hadden verdiend. "We speelden vandaag zeker en vast geen goede wedstrijd. Charleroi was de betere ploeg, maar de beste ploeg wint niet altijd. Een gelijkspel was zeker en vast rechtvaardig geweest."

"We hadden het in de tweede helft enorm lastig", trad ook Teddy Chevalier zijn ploegmaats bij. "Ook in de absolute slotfase kreeg Charleroi nog enkele uitstekende kansen. Die jongens toonden dat ze ook een finaleplaats hadden verdiend. Maar jammer genoeg voor hen trokken wij aan het langste eind."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties