De 'Brazilianen' van de Jupiler Pro League

Mattias Verhaeghe
| 26 reacties
De 'Brazilianen' van de Jupiler Pro League
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Andy Najar mag zich, als eerste in België spelende international, opmaken voor het WK in Brazilië. Hij heeft een plaats gekregen in de kern van Honduras. Er zijn nog wat spelers in de Jupiler Pro League die een kans maken op het WK.

Door Mattias Verhaeghe

Standard
Laurent Ciman was tot nu toe een vaste kernspeler bij de Rode Duivels, hij mag zich wellicht opmaken voor een trip naar Brazilië. Ook aanvaller Michy Batshuayi mag nog altijd dromen. Jelle Van Damme en Igor De Camargo blijven waarschijnlijk thuis. Daniël Opare maakt een grote kans op een selectie voor Ghana, zoals doelman Eiji Kawashima voor Japan.

Club Brugge
Kapitein Timmy Simons lijkt een zekerheid voor Brazilië. Thomas Meunier en Tom De Sutter dromen nog van een eventuele selectie. Vadis Odjidja en Maxime Lestienne vallen zo goed als zeker naast de boot. Verdediger Oscar Duarte mag zich wel opmaken, hij wordt meer dan waarschijnlijk opgeroepen voor Costa Rica en ook doelman Mathew Ryan hoopt op een selectie voor Australië.

Anderlecht
Bij Anderlecht is alleen Andy Najar al zeker van een plaats in de selectie van Honduras. Bij de Belgen hopen zowel Guillaume Gillet, Anthony Vanden Borre als Silvio Proto nog een oproepingsbrief in de bus te krijgen. Frank Acheampong (Ghana) en Sacha Kljestan (VS) maken ook nog kans op het WK.

Zulte Waregem
Bij Zulte Waregem zijn er twee spelers die nog dromen van het WK, namelijk Sammy Bossut en Thorgan Hazard. Ze zullen er wellicht niet bij zijn, maar hoop doet leven.

Lokeren
Bij Lokeren zijn ze zo goed als zeker van een WK-deelnemer. Barry Boubacar Copa is het vaste sluitstuk van Ivoorkust en mag wellicht ook in Brazilië de kleuren van zijn land verdedigen.

Racing Genk
Geen zekerheden bij Genk. Wel hoopt Jelle Vossen deel uit te maken van de selectie van Marc Wilmots. Ook Ilombe Mboyo gaf al aan dat hij nog stiekem van Brazilië droomt.

AA Gent
Bij Gent mag één iemand hopen op een selectie. Ervin Zukanovic maakt een kans op een plaats bij Bosnië-Herzegovina.

Waasland-Beveren
Colin Coosemans werd even genoemd als opvolger van de geblesseerde Koen Casteels. Hij haalt het wellicht niet, maar je weet maar nooit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties