"Januzaj is bestbetaalde tiener ter wereld"

Mattias Verhaeghe
| 19 reacties
"Januzaj is bestbetaalde tiener ter wereld"
Foto: © Photonews

Adnan Januzaj heeft zich helemaal getoond aan de wereld afgelopen seizoen. De jonge Belg is het goudhaantje van Manchester United en binnenkort wellicht ook van de Rode Duivels. Zijn manager, Dirk De Vriese, is ook duidelijk: "Adnan is een crack!".

“Ik ken Neymar al sinds zijn veertiende en volg al twintig jaar het Zuid-Amerikaanse voetbal. Ik ken alle spelers uit de jeugdtornooien en ik kan zonder enige twijfel zeggen: “Adnan is een crack!”. Zijn voornaamste kwaliteit is zijn techniek, maar vooral zijn vista is formidabel”, aldus De Vriese tegen Sport/Voetbalmagazine.

Je kan denken dat alles vanzelf gaat, maar Januzaj is een hele harde werker

Anderlecht liet Januzaj op zijn zestiende vertrekken. “Adnan werd bij Anderlecht niet aanzien als een uitzonderlijk talent. Dat waren vooral de broertjes Musonda. Voor hen deden ze meer moeite. Zowat alle grote Europese clubs toonden toen interesse in Januzaj. Onder andere Lille was heel geïnteresseerd, maar uiteindelijk werd het Engeland. Hij moest een andere omgeving vinden om zich verder te ontwikkelingen. Alle eigenschappen die hij bij Anderlecht niet leerde, heeft hij in een paar jaar Manchester aangeleerd. Nu heeft hij het grootste spelvolume van heel United.”

Heel Europa hengelde naar de diensten van de jonge Belg, en Anderlecht liet hem gewoon gaan. “Ja, maar Herman Van Holsbeeck werd daar pas later van op de hoogte gebracht. Om de meubelen te redden en hem alsnog te houden boden de Brusselaars een aardige som. Maar voor het geld heeft hij het nooit gedaan. Bij Manchester verdiende hij een pak minder dan hij bij Anderlecht had kunnen verdienen.”

Hij heeft een dikker contract dan Cristiano Ronaldo en Lionel Messi op die leeftijd

Nu verdient hij wel een slordige 70.000 euro per week. “Ik kan alleen zeggen dat Adnan de bestbetaalde tiener ter wereld is. Hij heeft een dikker contract dan Cristiano Ronaldo en Lionel Messi op die leeftijd. We hadden zelfs nog meer in de wacht kunnen slepen als je ziet hoe graag Manchester United hem wilde houden en hoe hevig de concurrentie was. Alle grote clubs wilden hem op het moment van zijn contractverlenging. Vijf minuten voor hij tekende, deed PSG een waanzinnig aanbod. Ze waren tot alles bereid, zowel qua salaris als qua tekengeld.”

Bij Manchester United werden Januzaj en zijn entourage overtuigd door Alex Ferguson en de duidelijke strategie van Warren Joyce, aan de slag bij de B-kern van United. “Hij heeft ons perfect uitgelegd hoe hij met Adnan wilde werken. Hij leerde er enorm veel bij. Alleen kan hij zich fysiek nog wat ontwikkelen. Maar hij leerde er ook te knokken en op verschillende manier te spelen. Gezien zijn talent kan je denken dat alles vanzelf gaat, maar hij is een hele harde werker.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties