Interview Essevee paars-witte spelbreker? "Als Anderlecht donderdag wint, is de titel binnen"

Essevee paars-witte spelbreker? "Als Anderlecht donderdag wint, is de titel binnen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De eerste plaats op twee wedstrijden van het einde van het seizoen. Geeft Anderlecht dit nog uit handen? Of lanceren Club Brugge of Standard de ultieme eindsprint. Donderdag weten we waarschijnlijk al meer. Maar het is gewoon ongemeen spannend.

Door Johan Walckiers en Cédric De Volder

Elke speeldag mogen de vooraf geuitte meningen weer de prullenbak ingegooid worden. En toch laten we zowel Jan Ceulemans als Gilles Van Binst zich aan een nieuwe voorspelling wagen. Benieuwd of die wel zal uitkomen, want beide heren - met verschillende voetbalachtergrond - zijn het roerend met elkaar eens.

Donderdag wordt cruciaal denken ze alletwee. "Anderlecht speelt donderdag haar belangrijkste wedstrijd van het seizoen. De landskampioen had het ook de voorbije seizoenen lastig op het veld van Zulte Waregem. Bovendien speelt Essevee enorm sterk en is het ook hun bedoeling om zo hoog mogelijk te eindigen", zegt Ceulemans.

Anderlecht moet spelen zoals tegen Genk

Een opinie die ook Van Binst toegedaan is. "Voor Anderlecht hangt alles af van die match in Zulte Waregem", aldus de voormalige rechtsachter van paars-wit. En hij heeft zelfs een goeie raad van hoe Essevee voor het eerst in een jaar te kloppen in eigen huis. "Speel zoals tegen Genk. Zet druk, maar niet te veel en speel op de counter. Maar ik denk sowieso niet dat ze het nog uit handen gaan geven."

Tegen Lokeren zien beide coryfeeën Anderlecht immers niets meer laten liggen. "Als Anderlecht donderdag wint, is de titel binnen", aldus Van Binst. "Ze zullen niets meer laten liggen tegen Sporting Lokeren." Ceulemans ziet ook Brugge niet meer wankelen, maar die hebben hun lot niet meer in eigen handen. "Ik verwacht dan weer dat Club een zes op zes zal pakken. Al blijft het natuurlijk afwachten of dat voldoende zal zijn, hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties