Weergaloos palmares van Thibaut Courtois

Mattias Verhaeghe
| 21 reacties
Weergaloos palmares van Thibaut Courtois
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Thibaut Courtois werd zonet Spaans kampioen met Atlético Madrid. Voor de nog maar 22-jarige Courtois is het al de tiende(!) prijs in zijn prille voetbalcarrière. Een overzicht.

Courtois begon zijn carrière, onverwachts vroeg, bij Racing Genk. Hij debuteerde op 16-jarige leeftijd in de hoofdmacht van Genk en werd er al snel een vaste waarde. In 2009 pakte hij al de Belgische beker met Genk, weliswaar als bankzitter. Twee jaar later pakte hij met de Limburgers de landstitel. Hij werd ook verkozen tot doelman van het jaar.

Na het seizoen 2010-2011 vertrok Courtois naar Chelsea, dat hem meteen uitleende aan Atlético Madrid. Daar pakte zo goed als meteen de plaats onder de lat. Hij beleefde ook een heel goed seizoen bij de Madrilenen. In zijn eerste jaar pakte Courtois al de Europa League. Enkele maanden later schreef hij de Europese Supercup op zijn naam door Chelsea te verslaan.

Het tweede jaar Atlético bracht weer succes voor de jonge doelman. Hij versloeg met zijn team stadsrivaal Real Madrid in de finale van de Copa del Rey. Dat jaar werd hij ook verkozen tot beste én minst gepasseerde doelman en tot beste Belgische speler in Spanje.

Courtois wordt ook een derde jaar op rij uitgeleend aan de rood-witte ploeg uit Madrid. Courtois verwelkomt landgenoot Toby Alderweireld en zet een fantastisch seizoen neer. Courtois wint de Spaanse titel met Atlético Madrid. De tiende in de geschiedenis van de club en de eerste sinds 1996. Volgende week strijd de doelman nog om de Champions League met stadsrivaal Real Madrid.

 

GENK

2009

Beker van België

2011

Landstitel

 

ATLETICO MADRID

2012

Europa League

 

Europese Super Cup

2013

Copa del Rey

2014

Landstitel

 

INDIVIDUEEL

2011

Doelman van het jaar in België

2013

Doelman van het jaar in Spanje

 

Trofeo Zamora

 

Beste Belgische voetballer in het buitenland


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties