Astridpark danst op paars-witte titel: "Schitterend antwoord op alle kritiek"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Astridpark danst op paars-witte titel: "Schitterend antwoord op alle kritiek"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

RSC Anderlecht heeft vanmiddag een extra titel bijgeschreven op het palmares. De landskampioen werd de voorbije maanden met de regelmaat van de klok afgeschreven, maar sloeg dubbel en dik terug. De spelers maken zich alvast op voor een wilde feestnacht.

Cédric De Volder in Anderlecht

Het Astridpark danst voor het derde seizoen op rij voor haar kampioenen. Sporting Lokeren legde paars-wit vanmiddag geen strobreed in de weg. Besnik Hasi pakt op die manier meteen zijn eerste titel als hoofdcoach van RSC Anderlecht. De Kosovaar was na afloop dan ook uitgelaten."Het is inderdaad een prachtig debuut", aldus de oefenmeester. "Of ik het jammer vind dat er geen echte viering kwam? Ik begrijp de fans, hoor. Ook die mensen hadden deze titel niet verwacht.

En de spelers volgden het voorbeeld van hun oefenmeester. Cheikhou Kouyaté en kornuiten werden de afgelopen maanden met de regelmaat van de klok afgeschreven in de titelrace. De hoofdstedelingen vonden in de nacompetitie echter hun draai en sloegen keihard terug. "Dit is gewoonweg schitterend", aldus de Senegalees. "We hebben deze titel stapje voor stapje gepakt. En net daarom is deze titel simpelweg de mooiste voor mij."

"Standard was de beste ploeg tijdens de reguliere competitie", was Bram Nuytinck dan weer eerlijk. "Maar in de nacompetitie toonde Anderlecht zich duidelijk het sterkste elftal. De voorbije seizoenen is dan ook gebleken dat het dat team is dat de titel pakt. Al ga ik hier niet gaan ontkennen dat er een ongelooflijke ommekeer heeft plaatsgevonden de voorbije weken." (knipoogt)

Ook Dennis Praet volgde zijn Nederlandse ploegmaat in zijn redenering. "We zijn de terechte kampioen op basis van de play-offs", aldus de middenvelder. "Ik blik tevreden terug op mijn seizoen, maar ik wil volgend seizoen nieuwe stappen zetten. Maar eerst genieten van deze titel. We hebben enorm veel kritiek gekregen en het is schitterend om op deze manier te antwoorden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties