Dave Peters over eindronde vanavond: "Mijn gevoel zegt STVV"

Dave Peters over eindronde vanavond: "Mijn gevoel zegt STVV"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond volgt onherroepelijk de ontknoping in de einderonde voor promotie naar eerste klasse. Met drie ploegen die nog in aanmerking komen, is het absoluut koffiedik kijken. Wij vroegen even bij Belgacom-specialist, Dave Peters, naar zijn mening.

Door Johan Walckiers

De meeste kansen worden toegeschreven aan Eupen. Simpelweg omdat de Oostkantonners genoeg hebben aan zelf te winnen en alles dus in eigen handen hebben op het veld van het reeds veroordeelde OH Leuven. Maar Peters is een andere mening toegedaan. "Mijn gevoel zegt dat het STVV wordt", aldus de man die het vanavond allemaal van dichtbij zal volgen. "Het is makkelijk om te zeggen dat het Eupen zal worden, maar die zitten volgens mij aan het gaatje."

"De voorbije drie weken zag je een enorme vermoeidheid bij hen. Ze gaven al twee keer een 2-0 voorsprong weg en werden weggespeeld door zowel Moeskroen, STVV als OHL. Op Moeskroen hadden ze zelfs hun vedetten op de bank gezet omdat de vermoeidheid zo zwaar aan het doorwegen was. Nee, Eupen zit in het rood. Ik zie aan Den Dreef nog een onwaarschijnlijk slot waarbij er nog een gelijkspel uit de brand gesleept wordt."

Alledrie zullen ze het moeilijk hebben in eerste met de huidige kern

Voor Peters is STVV ook de ploeg die het meest klaar is voor de stap terug naar de hoogste klasse. "Bij Eupen is er natuurlijk ook een heel mooie omkadering, maar ik heb het idee dat die Afrikanen uit de Aspire Academy wat blijven hangen zijn, dat ze niet echt progressie gemaakt hebben. Daarom ook dat ze die ervaring ernaast gezet hebben. Ze betalen er ook goed, maar ik heb het gevoel dat er niet alles geregeld is voor promotie, terwijl bij STVV 25.000 euro klaarligt voor een terugkeer naar eerste."

"Bij Moeskroen en Eupen is het ook de vraag hoeveel geld de buitenlandse eigenaars er willen impompen, want alledrie de ploegen die in aanmerking komen, zullen het met de huidige kern heel moeilijk hebben. Bij STVV heb je die traditie en een terugkeer zal wel wat losmaken in de regio en op sponsorgebied. En je hebt nog steeds de ruggesteun van Roland Duchâtelet. Voor mij is STVV dus het meest klaar van allemaal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e - promotie

 Speeldag 1

Nieuwste reacties