Mignolet is ambitieus: "Ik ben nog maar 26 en kan nog veel beter"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Mignolet is ambitieus: "Ik ben nog maar 26 en kan nog veel beter"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Simon Mignolet staat bij de Rode Duivels ietwat in de schaduw van Thibaut Courtois, maar we zouden bijna durven vergeten dat de Limburger ook gewoon een steengoede doelman is.

In een gesprek met Fifa.com gaf onze landgenoot aan dat zijn beste jaren er nog aan moeten komen. “Ik ben nog altijd maar 26, wat jong is voor een doelman. Op persoonlijk vlak stel ik me niet bepaald doelen, ik stel altijd de teamdoelen voorop.”

Met Liverpool werkte Mignolet een topseizoen af. De titel was net iets te hoog gegrepen, maar volgend jaar speelt de Rode Duivel wel in de Champions League. “En dat was een van onze doelen: ons plaatsen voor de groepsfase van het kampioenenbal.”

"De tweede ronde bereiken op het WK is het doel. Daarna zien we wel"

De ex-doelman van Sint-Truiden en Sunderland blikt dan ook tevreden terug op zijn eerste jaar Anfield. “Het was de eerste keer in mijn carrière dat ik voor zo’n grote club speelde. Ik ben tevreden met mijn debuutseizoen, ook al ben ik mij ervan bewust dat ik nog heel wat beter kan.”

Tot straffe uitspraken kan je Mignolet niet gauw verleiden, zo ook nu niet. De goalie blijft nuchter als het aankomt op het WK met de Rode Duivels. “We zijn blij dat we naar Brazilië mogen, dat was het eerste doel. Het tweede is om de tweede ronde te bereiken. Daarna? Dat zien we dan wel”, besluit onze landgenoot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties