Van Geneugden blikt terug op ontslag bij OHL: "Dat had ik niet ingecalculeerd"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
Van Geneugden blikt terug op ontslag bij OHL: "Dat had ik niet ingecalculeerd"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ronny Van Geneugden werd gisteren voorgesteld als de nieuwe coach van Waasland-Beveren. De Limburger blikte echter nog eens terug op zijn periode bij OH Leuven. "Ik had mijn ontslag helemaal niet ingecalculeerd."

Cédric De Volder in Beveren

Waasland-Beveren stelde gisteren met enige trots haar nieuwe oefenmeester voor. Ronny Van Geneugden tekende namelijk een contract voor twee seizoenen op de Freethiel. De Limburger zelf had vanzelfsprekend enkele vragen omtrent Oud-Heverlee Leuven verwacht. Hij werd er vorig seizoen - na vier seizoenen aan het roer te hebben ontstaan - geslachtofferd voor de tegenvallende resultaten.

Ivan Leko nam de fakkel aan Den Dreef over, maar ook de Kroaat kon de degradatie niet afwimpelen. "En dat is een regelrechte ramp", is Van Geneugden eerlijk. "De voorbije seizoenen heeft OHL een pak leuke herinneringen opgebouwd, maar die zijn in één keer verdwenen, hé. Ik hoopte uit de grond van mijn hart dat de club het alsnog zou redden. Dan was mijn ontslag niet meer dan een accident de parcours."

Plaatsen zijn duur op het hoogste niveau

Van Geneugden spreekt nog steeds met veel liefde voor de fusieclub. "Ik geef toe dat ik het enorm lastig had na mijn ontslag. Ik had dat niet ingecalculeerd in mijn levensboek. Maar uiteindelijk helt de weegschaal toch naar de positieve kant. Tenslotte heb ik samen met OH Leuven toch een serieuze weg afgelegd, hé. Wat ik de voorbije maanden dan heb gedaan? Ik heb enkele zaken neergeschreven. Dat deed ik overigens ook na mijn vertrek bij KRC Genk. En ik heb natuurlijk enkele wedstrijden gezien. Zo anoniem mogelijk, hé." (lacht)

Al bij al is Van Geneugden snel opnieuw onderdak. Vreesde hij de voorbije weken voor een werkloos seizoen? De plaatsen zijn duur op het hoogste niveau", besluit de veldheer. "Maar uiteindelijk kan je enkel wachten op een signaal. De mogelijkheid om werkloos toe te kijken behoort nu eenmaal tot het leven van een voetbaltrainer. Al moet ik toegeven dat er al vrij snel telefoontjes kwamen. Of er daar ook concrete contacten tussen zaten? Dat is op dit moment niet aan de orde, denk ik." (knipoogt)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties