Bondscoach Algerije op zijn hoede: "Hazard kan je tot vijf beste ter wereld rekenen"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 31 reacties
Bondscoach Algerije op zijn hoede: "Hazard kan je tot vijf beste ter wereld rekenen"
Foto: © Photonews

Op 17 juni gaan de Rode Duivels van start op het WK. Eerste tegenstander is Algerije, waar de Bosniër Vahid Halilhodzic de touwtjes in handen heeft. De bondscoach van onze WK-tegenstander is onder de indruk van België, maar heeft een plannetje klaar.

Halilhodzic is naar eigen zeggen goed op de hoogte van de Rode Duivels. “Ze kunnen me niet verrassen. Ik ken elke speler, ik weet van elke speler hoe vaak hij in actie kwam. België is één van de mooiste ploegen van Europa. Alle druk zal op jullie liggen in die eerste match. Niet op ons”, steekt de bondscoach van Algerije van wal in Het Nieuwsblad.

Toch ziet de ervaren veldheer ook problemen bij onze nationale ploeg. “Jullie missen ervaring in dit soort toernooien. Dat kan een rol spelen. Anderzijds, België heeft zijn groep echt gedomineerd in de kwalificatie. Met zoveel gemak winnen in Servië en Kroatië, dat is indrukwekkend.”

“Hazard is nog niet zo regelmatig als Messi”

Ook van Eden Hazard is de coach onder de indruk. “Eden Hazard kende ik al vroeg. Jammer dat ik toen geen trainer meer was van Lille, want zo’n speler had ik niet. Zijn potentie is gek. Hij kan bij de beste vier, vijf spelers ter wereld gerekend worden.”

Maar toch heeft Halilhodzic ook hier zijn bedenkingen. “Het enige wat ik me afvraag: heeft hij de sérieux om dat te bereiken? Hij is nog niet zo regelmatig als Messi of Ibrahimovic. Ik denk dat hij nog harder moet werken. Dat hij meer maturiteit moet kweken. Maar in een goeie dag maakt hij elke verdediger gek.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties