Vanderhaeghe stuurde Anderlecht wandelen: "We hebben anderhalf uur gepraat"

Vanderhaeghe stuurde Anderlecht wandelen: "We hebben anderhalf uur gepraat"
Foto: © Photonews

Yves Vanderhaeghe werd vanmiddag voorgesteld als de nieuwe oefenmeester van KV Kortrijk. Daarmee verkiest de voormalige Rode Duivel de West-Vlamingen boven RSC Anderlecht. "Het was inderdaad de bedoeling van Besnik Hasi om me naar Brussel te halen."

Cédric De Volder in Kortrijk

Yves Vanderhaeghe tekende een contract voor twee seizoenen in het Guldensporenstadion van KV Kortrijk. Nochtans was een (verlengd) verblijf bij de Kerels niet de enige optie voor de 44-jarige oefenmeester. Besnik Hasi wilde hem namelijk graag naar het Astridpark halen als assistent.

"Het klopt dat ik rond de tafel heb gezeten met de coach van RSC Anderlecht", bekent Vanderhaeghe. "Maar eigenlijk heb ik dat vooral uit beleefdheid gedaan. Ik had op dat moment al een mondeling akkoord met KV Kortrijk. En een woord is een woord, hé. Dat breek je simpelweg niet. Of ik dat ook meteen heb duidelijk gemaakt tegenover Hasi? We hebben anderhalf uur gepraat. Besnik en ik zijn ondertussen al veertien jaar vrienden, hé."

Ik had mijn woord gegeven aan Kortrijk. En een woord breek je niet

Beide heren speelden immers nog samen voor de landskampioen. Meer zelfs: Hasi en Vanderhaeghe waren zelfs concurrenten voor het stekje voor de verdediging. "En nu zijn we opnieuw concurrenten, hé. (lacht) Al denk ik dat de druk bij Anderlecht om elke wedstrijd te winnen nog een pak groter is. Het is bij KVK eerst en vooral mijn bedoeling om goed voetbal te brengen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties