Origi start tegen Tunesië, rust voor De Bruyne en Witsel

Timothy Collard
Timothy Collard
| 27 reacties
Origi start tegen Tunesië, rust voor De Bruyne en Witsel
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marc Wilmots heeft een tipje van de sluier gelicht wat betreft de opstelling voor de oefenpot tegen Tunesië. De bondscoach brengt Divock Origi aan de aftrap, terwijl Axel Witsel en Kevin De Bruyne rust krijgen.

Timothy Collard in Westkapelle

Wilmots is van plan om morgen nog het een en ander uit te proberen tegen Tunesië. Drie van zijn sterkhouders krijgen rust: Romelu Lukaku, Axel Witsel en Kevin De Bruyne. Eerstgenoemde valt wellicht nog in, terwijl de laatste twee niet in actie zullen komen tijdens de uitzwaaiwedstrijd van de nationale ploeg.

Driehoek Defour-Fellaini-Dembele

Op het middenveld opteert de bondscoach voor de driehoek Defour-Fellaini-Dembele. Defour vervangt Witsel op de 6, en net als Fellaini en Dembele krijgt hij dus de kans om zich te bewijzen tegen ex-bondscoach Georges Leekens.

Defour maakte vandaag, net als tijdens de voorgaande trainingen, opnieuw een erg gretige indruk. “Hij speelde een erg goede tweede helft tegen Luxemburg en krijgt nu opnieuw een kans”, aldus Wilmots.

Origi mag tonen wat hij in zijn mars heeft

Voorin mag Divock Origi zich tonen. Het jonge goudklompje van Lille OSC begint aan de wedstrijd en vervangt Lukaku, die rust krijgt. “Divock zet grote stappen in zijn ontwikkeling. Mogelijk speelt Romelu het laatste halfuur nog”, gaf Wilmots nog prijs.

"Wie achterin? Luxeproblemen, hé"

Achterin is het nog niet helemaal duidelijk wie er zal spelen. “Maar dat zijn eigenlijk luxeproblemen, hé”, stelt de bondscoach. “Iedereen is klaar. Ik kan niet anders dan dat te constateren als ik zie hoe ook Nicolas Lombaerts op een hoog niveau traint.”

Voorts is er ook nog een basisplaats weggelegd voor Kevin Mirallas op de ene vleugel, maar is het nog koffiedikkijken wie er langs de andere kant start. “Of Januzaj klaar is? Ja, maar ook Nacer (Chadli, nvdr.) is dat.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties