De kijk van onze WK-ambassadeur: Kroatië

Mattias Verhaeghe
| 0 reacties
De kijk van onze WK-ambassadeur: Kroatië
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De voorbije weken zochten wij naar ambassadeurs voor de WK-gangers. We kregen tal van enthousiaste reacties: Belgen in het buitenland, inwijkelingen met buitenlandse roots en gewone fans met een boontje voor een ander voetballand. We stellen onze Kroatische ambassadeur en zijn verwachtingen voor!

Onze ambassadeur stelt zich voor

Mijn naam is Nicola Banic. Ik ben geboren in Antwerpen, en ik heb gekozen voor Kroatië omdat mijn ouders van daar afkomstig zijn. Ik ga ook zelf minstens één keer per jaar naar daar. Ik ben tweetalig opgevoed dus ik kan wel een aardig woordje Kroatisch.  Op papier ben ik een Belg maar in mijn hart ben ik een Kroaat.

Verwachtingen

De eerste wedstrijd van de Kroaten is niet zomaar een wedstrijd. Het is de openingsmatch tegen het thuisland, Brazilië. Het is een grote eer om die wedstrijd te mogen spelen. Ik denk dat de druk heel groot is bij de Brazilianen om te presteren voor eigen publiek. Hopelijk kunnen de Kroaten daarvan profiteren. Maar we moeten wel realistisch blijven en zeggen dat Brazilië de grote favoriet is voor die wedstrijd en voor de wereldtitel. Dus verliezen tegen de mogelijke wereldkampioen is zeker geen schande. De andere 2 matchen zijn een haalbare kaart. Dus een plaats in de volgende ronde moet zeker mogelijk zijn.

Speler(s) om te volgen

Ik denk dat de scouts hem al hebben opgemerkt bij Inter Milaan. Maar Mateo Kovačić is nog maar twintig en nu al een groot talent.  In zijn eerste jaar bij Inter speelde hij al de pannen van het dak. Bij het Kroatisch elftal is de concurrentie natuurlijk groot met namen zoals Modric en Rakitic. Hopelijk krijgt hij de kans zich te bewijzen op het WK.

Waarom ook u voor Kroatië moet supporteren

De Kroaten zijn vriendelijk en heel sportief. De supporters brengen een heel aangename sfeer mee en de ploeg vecht tot de laatste seconden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties