Groep G - USA

Groep G - USA
Foto: © SC

Het WK in Brazilië is intussen van start gegaan. De Rode Duivels zullen er zoals geweten bij zijn, net als 31 andere landen. We stellen jullie alle landen voor, zo ook de USA.

Door Aernout Van Lindt

Algemene informatie: USA

Hoofdstad: Washington D.C.
Inwonersaantal: 317 miljoen 
Oppervlakte: 9.826.675 km² 
Staatshoofd: Barack Obama (president)
Volkslied: Star-Spangled Banner

Bijnamen nationale ploeg: Team USA, Stars and Stripes, The Yanks
Trainer:  Jürgen Klinsmann
Meeste selecties: Cobi Jones - 164
Topscorer aller tijden: Landon Donovan - 57
Bookmakers: 100 tegen 1

WK-historiek

Aantal eerdere deelnames: 9
Beste resultaat: halve finales - WK 1930
Resultaat vorig WK: achtste finales

De USA is er voor de tiende keer bij op het WK, waarvan de zevende keer op rij. De voorbije zes keer wist het drie keer de groepsfase te overleven, verder dan de kwartfinale kwam het in de moderne tijd niet. In 1930 werd wel eens de halve finale gehaald.

In Zuid-Afrika haalde de USA de achtste finales. Het werd groepswinnaar in een groep met Engeland, Slovenië en Algerije en verloor daarna met 1-2 van Ghana. 

Weg naar het WK

De USA plaatste zich al bij al makkelijk voor het wereldkampioenschap in Brazilië. Het land werd in de beide voorrondes die het moest spelen groepswinnaar en mocht zo een ticketje boeken naar Brazilië. Hoe de USA zich precies wist te plaatsen? Lees alles over de weg van de USA naar het WK HIER.

Het moment: Demolition Man

Neen, we hebben het hier niet over de science-fictionfilm met Wesley Snipes en Sylvester Stallone, maar over Eddie Johnson. De aanvaller van de nationale ploeg is levensgevaarlijk en een echte supersub. Als hij het veld betreedt, is het altijd opletten. Dat bewees hij deze zomer nog op de Gold Cup tegen El Salvador. Bekijk het hier:

De Belgische connectie

De USA speelde al eens op een WK tegen België en met Sacha Kljestan hebben we een speler uit de Belgische competitie die vaste waarde is in de selecties van de nationale ploeg. Lees alles over de Belgische connectie met de USA HIER.

Blikvangers

Bij elk land heb je zo wel enkele spelers die in het oog springen of bijzonder belangrijk zijn voor hun team. Bij Team USA kan je niet naast de figuur Landon Donovan. Doodzonde dus dat hij er niet bij is op het WK. Wie dan wel? Lees alles over de blikvangers van de USA HIER.

WK-babe

Voor onze WK-babe komen we uit bij de vriendin van Sacha Kljestan: Jamie Lee Darley. Als teaser hier alvast een foto, maar we hebben meer van dat moois. En nog meer schoonheden uit de USA. Lees alles over de babes van de USA HIER.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties