Algerijns bondscoach Halilhodzic wentelt zich volledig in underdogrol: "België bij beste Europa"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 16 reacties
Algerijns bondscoach Halilhodzic wentelt zich volledig in underdogrol: "België bij beste Europa"
Foto: © Photonews

Morgen neemt België het op tegen Algerije. De Belgen zijn de favoriet, dat benadrukte ook Algerijns bondscoach Halilhodzic op de laatste persconferentie voor de match. "De Belgen zijn favoriet, maar de favoriet wint niet altijd."

Sander De Graeve in Belo Horizonte

Halilhodzic is overtuigd van de kwaliteiten van de Belgische spelers: "Ze zijn bij de beste in Europa. België heeft een enorm potentieel en het wordt een erg zware wedstrijd. Het zal een lijdensweg zijn, maar je moet lijden om iets te kunnen presteren."

Toch gelooft hij in een stunt. "Als we goed spelen is alles mogelijk. We zullen erg veel geluk nodig hebben en blijven best realistisch, maar als alles goed gaat kunnen we de stunt tegen Duitsland misschien herhalen. Ik citeer graag Obama: 'Yes we can!'" Op het WK in Spanje in 1982 versloeg Algerije West-Duitsland met 1-2.

De Belgische verdedigers zijn ook geen Ferrari's, hé

De Algerijnse bondscoach heeft zijn huiswerk alvast gemaakt. "We hebben alle details van de Belgen grondig onderzocht. Ik heb alle wedstrijden twee of drie keer bekeken en heb alle mogelijke informatie doorgegeven aan onze spelers. Ik verwacht geen verrassingen, of het moet zijn dat Courtois plots op het middenveld staat."

Verder ging het ook over één van de zwakke punten van het Algerijnse elftal, het gebrek aan snelheid achterin. "De verdedigers van de Belgen zijn ook geen Ferrari's, hé", antwoordde Halilhodzic droogweg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties