Witsel kiest de juiste rolmodellen: "Mijn voorbeeld als 'zes'? Pirlo: verdelen met klasse"

Witsel kiest de juiste rolmodellen: "Mijn voorbeeld als 'zes'? Pirlo: verdelen met klasse"
Foto: © Photonews

Tot nu toe was het allemaal nog speels, maar de zaken worden serieus nu de tijd naar de eerste wedstrijd begint te korten. De focus op Algerije heeft een summum bereikt en Axel Witsel weet dat er een sleutelrol voor hem weggelegd is.

Johan Walckiers in Belo Horizonte

Het ongeduld was ook aan het stijgen bij de spelers. Oefenen, eten, rusten,... het begint op de duur ook te vervelen. Bij de afreis naar Belo Horizonte ging er een zucht van opluchting door de spelersgroep. 'Let the games begin'! "Het was lang", knikte Witsel met een lachje. "We waren blij om te vertrekken uit Mogi das Cruzes. We willen er gewoon aan beginnen. We zijn klaar."

Algerije heeft fysieke spelers die ook technisch goed zijn

Algerije, tegenstander van dinsdag, kondigt zich volgens de spelers niet aan als een opwarmertje. "We verwachten een strijd", aldus Witsel. "Er zijn trouwens geen makkelijke matchen. Waar de sleutel zal liggen? Het zal zaak zijn om alle duels op het middenveld te winnen. Daar zal volgens mij de match beslist worden."

En dus weet Witsel onmiddellijk waar hij aan mag beginnen. "Ik heb het papier al bestudeerd dat ik gekregen heb met mogelijke tegenstanders. Het wordt ofwel Taïder of Brahimi. Alletwee zijn het fysiek sterke spelers die technisch ook onderlegd zijn."

Sleutel ligt op middenveld

Witsel moet zich dus weer recuperateur en verdeler tonen op de 'zes'. Hij speelde vroeger liever een rijtje hoger, maar Wilmots heeft hem broodnodig op zijn huidige positie. "Ik voel me er ook goed en heb er ook al supermatchen gespeeld. Wie mijn voorbeeld is? (lacht) Pirlo! Hij heeft geen enkele spurt getrokken, maar verdeelde met een gemak en klasse die ongelooflijk is. Hij komt er altijd uit zonder de bal weg te trappen."

Het wordt ook een speciale match aangezien zijn familie afreist naar Belo Horinzonte. "Ik zal ze wel niet te zien krijgen, maar het doet wel deugd natuurlijk. Je speelt niet alle dagen een WK in Brazilië waar je familie bij kan zijn. Nee, mijn verloofde mag ik ook niet zien, want dat heeft de bondscoach niet zo graag. (lacht)"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties