WK-dagboek 6: Mannelijk en vrouwelijk Brazilië door de knieën voor... Lukaku

WK-dagboek 6: Mannelijk en vrouwelijk Brazilië door de knieën voor... Lukaku
Foto: © Photonews

Dat de Rode Duivels 'hot' zijn, hoeft niemand mij of u nog te vertellen. De Duivels-gekte kwam de laatste maanden tot een punt waarbij sommigen er gek van werden. Ook in het buitenland zijn ze zot van 'onze jongens', zelfs de Brazilianen, die qua sterrengehalte toch het één en ander gewend zijn.

Johan Walckiers in Belo Horizonte

Neymar is de posterboy van de huidige generatie Braziliaanse vedetten. En elke rechtgeaarde Braziliaan kan heel de basisploeg, bank en reservespelers van Felipe Scolari zonder nadenken aframmelen zoals onze ouders en grootouders het 'Onze Vader' reciteerden. Niet alle Rode Duivels zijn die eer aangedaan, maar we ontdekten dat twee jongens er bovenuit staken. Van één hadden we het wel verwacht, de tweede hadden we iets lager op het gedachte ranglijstje gezet.

Het begon toen de taxichauffeur ons van de luchthaven naar het hotel bracht. Belgium? 'Good team, many stars', vond de man die voor een Braziliaan nog een aardig woordje Engels brabbelde. "Eden Hazard, topplayer man", was het eerste dat we hoorden. We verwachtten toen dat ook de naam van Kompany wel snel zou volgen, maar het ging eerder: "En Lukaku, wat een beest, wat een speler!"

Op dat moment stonden we er nog niet te veel bij stil, maar een halfuurtje later ging het aan de receptie van het hotel dezelfde kant uit. "Belgium? Hier voor de Wereldbeker? Wauw, schitterend team en wat een spits. Daar zijn we jaloers op", liet de aardige incheckman weten. Een Braziliaan die jaloers is op een Belgische speler? Ok, dat moesten we wat verder gaan uitzoeken.

Dan maar te rade bij een Braziliaanse journaliste die zondag rondliep in het trainingscentrum van Atlético Mineiro, waar de Duivels hun tenten voor één dag opsloegen. "De Braziliaanse mannen mogen dan misschien allemaal Lukaku kennen, ga het ook maar eens vragen aan de vrouwen", lachte ze met een geheimzinnige grijns."

"Nu konden we er ons wel al iets bij voorstellen, maar na ietwat aandringen, kregen we het toch te horen. "Jongen, elke vrouw in Brazilië gaat door haar knieën voor dat lichaam. Als die jongen zijn truitje uittrekt, weten de Braziliaanse mannen al dat ze geen aandacht meer gaan krijgen. En dan staat er nog een leuk snoetje op ook."

Ok, dat weten we dus ook weer. Lukaku is de 'hotste' van allemaal in Brazilië, zowel bij de mannelijke als bij de vrouwelijke bevolking.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties