Interview Algerijnse journalist verwacht veel van het WK: "Tweede ronde is mogelijk"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Algerijnse journalist verwacht veel van het WK: "Tweede ronde is mogelijk"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vandaag staat België-Algerije op het programma. In het stadion liepen we al een Algerijnse collega tegen het lijf die tegen beter weten in erg optimistisch is over de kansen van zijn team.

Sander De Graeve en Manuel Gonzalez Oubiña in Belo Horizonte

“Net als alle Algerijnen hoop ik dat ons team het Algerijnse voetbal eer zal aandoen en een mooi parcours zal spelen. Er is een mogelijkheid dat we doorgaan naar de volgende ronde, maar dat zal uiteraard afhangen van hoe ze het er op het veld vanaf brengen", aldus Bouchakor Zoubiri.

Op het veld denkt hij verrassend genoeg dat België en Algerije gelijke kansen hebben. “België heeft grote spelers die bij grote clubs spelen, maar Algerije heeft ook veel spelers die in Europa voetballen. Ik schat de match fifty-fifty in. In één wedstrijd kan veel gebeuren.”

België kan dé verrassing worden

Voor de Rode Duivels ziet hij wel kansen op succes. “Jullie kunnen dé verrassing van het WK worden, met al die topspelers.”

Indien de Algerijnen doorgaan, zal de overheid misschien de extra kosten voor de supporters die langer in Brazilië blijven bijpassen. “We hebben vertrouwen in onze regering. Als het inderdaad zo geregeld wordt, zal dat tot grote vreugde zijn van alle Algerijnen hier in Brazilië.”

Die supporters zijn talrijk aanwezig. “Er zijn zo’n 3.500 meegekomen met de officiële reizen. Verder zijn er nog een pak die overal ter wereld wonen en op eigen houtje de trip maakten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties