Moeten Rode Duivels zich zorgen maken over deze man?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 5 reacties
Moeten Rode Duivels zich zorgen maken over deze man?
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Morgen trappen ook de Rode Duivels hun WK op gang. Dat Algerije de tegenstander is wisten we al, maar kent u ook de man die alles in goede banen moet leiden?

Timothy Collard in Belo Horizonte

Marco Antonio Rodriguez Moreno werd aangeduid om de wedstrijd België-Algerije te fluiten. De 40-jarige Mexicaan is er reeds voor de derde keer bij op een wereldkampioenschap, maar wie is de man nu eigenlijk?

Rodriguez staat er in zijn vaderland om bekend een heel erg strenge ref te zijn. De Mexicaan zwaait al graag eens met een gele kaart en schrikt er bovendien ook niet van terug om zijn rood karton boven te halen.

Voetbalkrant.com sloeg er de statistieken van de man even op na en al snel werd ons duidelijk dat de Fellaini’s en de Defours van deze wereld morgen best niet te stevig doorgaan op de tegenstander.

Meer dan 50 gele kaarten in laatste 10 wedstrijden

Ook de Algerijnen zullen mogen opletten. De troepen van Vahid Halilhodzic staan er om bekend het duel niet uit de weg te gaan en af en toe uit te pakken met stevig/potig spel.

In zijn laatste tien wedstrijden trok Rodriguez maar liefst 51 keer geel en 4 keer rood. Wat dus wil zeggen dat de Mexicaan gemiddeld vijf gele kaarten trekt per wedstrijd. Benieuwd wat dat morgen zal geven…Moeten Rode Duivels zich zorgen maken om scheidsrechter?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties