Ook Red Flames supporteren massaal mee: "Vandaag winnen en dan zijn ze vertrokken"
Ook Red Flames supporteren massaal mee: "Vandaag winnen en dan zijn ze vertrokken"
Foto: © Photonews

De Rode Duivels staan klaar voor hun eerste wedstrijd op het WK in twaalf jaar. Ook hun vrouwelijke tegenhangers - de Belgian Red Flames - supporteren vandaag voor de mannen. Allen zien ze de Duivels de eerste ronde overleven, sommigen kijken zelfs verder.

Door Aernout Van Lindt

Wij spraken met een aantal Red Flames over hoe zij de eerste match van de Rode Duivels op het WK beleven. Hoever zien ze de Duivels komen? Wat verwachten ze van de match vanavond? En waar kijken ze naar de eerste wedstrijd?

Tessa Wullaert: "Ik hoop dat de Rode Duivels de eerste ronde alvast overleven. Met hun kwaliteiten is dat zeker mogelijk, maar er spelen veel andere factoren mee op een wk. Eens in de achtste finales is elke wedstrijd mooi meegenomen."

"Ik heb gehoord dat Algerije een goede voorlijn heeft en een iets mindere defensie. Ik verwacht dat de Duivels vanavond minstens een goal maken, het liefst eentje meer dan de tegenstander. Pronostiek: 2-1 voor België."

Tessa kijkt straks naar de Rode Duivels in de tent van de vrt zitten, samen met Kristien Elsen, Yana Daniëls en Lien Mermans. "Dat zal de max worden."

Kristien Elsen: "Inderdaad, we gaan met een paar Flames naar de Rode Duivels gaan kijken bij de vrt. Ik zie de Rode Duivels de kwartfinales halen. Voor vanavond? Ze hebben heel veel zin om er aan te beginnen, en op het eerste zicht niet zoveel stress als je de interviews leest. Dus ze gaan er meteen invliegen, hoop ik. Pronostiek: 3-1 voor België."

Marlies Verbruggen: "Ik zie ze groepswinnaar worden. Hopelijk vermijden ze zo Duitsland. Zal het dan tegen Argentinië zijn in de kwartfinales? Dan is dat mogelijk het eindstation. Pronostiek: 2-0 voor België."

Marlies kijkt straks naar de Rode Duivels op groot scherm aan de waagnatie in Antwerpen.

Realistische inschatting? Halve finales (Nicky Van den Abbeele)

Tinne Van den Bergh: "Ik zie de Rode Duivels heel ver komen omdat ze een getalenteerde ploeg hebben, ze hebben meerdere spelers die het verschil kunnen maken. Als de sfeer goed blijft binnen de ploeg, zie ik ze heel ver komen."

"Ik denk dat ze vandaag gaan laten zien dat ze thuis horen op het WK. Ze hebben voldoende scorend vermogen en ik zie ze de nul ook wel houden."
 
Tinne kijkt straks naar de wedstrijd op groot scherm op het marktplein van Kalmthout.
 

Nicky Van den Abbeele: "Een realistische inschatting? De halve finales. Maar ik hoop natuurlijk dat we het WK winnen. Iedere match moet gespeeld worden, dus we kunnen maar beter positief zijn" (lacht). Tegen Algerije - dat op de counter zal spelen - wordt het wel niet makkelijk. Pronostiek: 3-1 voor de Rode Duivels.

Nicky kijkt naar de wedstrijd in de Ghelamco Arena: "Hopelijk toch een klein feestje tussen de examens door. Ik heb deze middag examen en morgen ook weer een."

Nicky Evrard: "Ik denk dat ze het heel goed gaan doen. Hoe goed? Dat is moeilijk te voorspellen. Na de groepsfase komen de grote landen. In voetbal weet je nooit. Ik hoop vanavond op een vlotte zege, dan zijn ze vertrokken. Pronostiek: 2-0 voor België."

Nicky gaat met vrienden van vroeger kijken in een café in de buurt.

En zelfs vanuit Zweden wordt er voor de Rode Duivels gesupporterd. Lorca Van de Putte speelt er in de plaatselijke competitie bij Kristianstad. "Ik zie België tot in de kwartfinales geraken. Ik denk dat heel België veel verwacht van de Rode Duivels. Ze stralen heel wat zelfvertrouwen uit en ze hebben een goede voorbereiding achter de rug. Toch mag Algerije zeker niet onderschat worden. Pronostiek: 2-0 voor België."

Lorca kijkt naar de Rode Duivels na de training van haar ploeg. "We trainen vanavond tot 18 uur, dus ik hoop dat de trainster 5 minuten vroeger stopt. Dan kan ik op de club snel naar het voetbal kijken. De Rode Duivels zijn hier heel bekend, dus ik denk dat er veel ploeggenoten zullen meekijken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Wereldkampioenschap

Nieuwste reacties