De fauw in, Meunier uit?

De fauw in, Meunier uit?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge maakte gisteren de komst van Davy De fauw bekend. De voormalige aanvoerder van Zulte Waregem tekende een contract voor twee seizoenen, maar lijkt nog té ambitieus om nu al tweede viool te gaan spelen. Exit Thomas Meunier?

Door Cédric De Volder

Eigenlijk leest het verhaal van Davy De fauw als een sprookje. De 32-jarige verdediger doorliep de jeugdreeksen bij blauw-zwart, maar ging vervolgens om de knikkers spelen in Nederland. Uiteindelijk stak De fauw in 2011 opnieuw de grens over. Al schreef zijn pen sindsdien enkel gouden letters. De aanvoerder loodste Essevee zelfs tot in de voorrondes van de Champions League.

Het nieuws van zijn transfer naar Olympia is dan ook opvallend. De fauw - steevast open en eerlijk in de gesprekken - lijkt nog niet verleid te kunnen worden tot het spelen van een tweede viool. Er staat dus wellicht nog het één en ander te gebeuren bij in West-Vlaanderen. Lees: de kans dat Thomas Meunier het hazenpad kiest is dus niet onwaarschijnlijk.

In het tussenseizoen was er al een pak interesse voor de Luxemburger. En die komt vooral uit Duitsland: onder meer Borussia Mönchengladbach, Schalke 04, VfL Wolfsburg en Eintracht Frankfurt stuurden al een telegram naar Vincent Mannaert. Meunier verkoos echter een verlengd verblijf bij Club Brugge. "Ik wil hier eerst om de titel strijden", liet de speler enkele maanden geleden optekenen. "Ik heb nog tijd genoeg voor een transfer."

Al was dat natuurlijk de officiële versie. Club en Meunier sloten immers een duidelijke overeenkomst. De tweevoudig Rode Duivel mag in het tussenseizoen verkassen als een club het juiste bedrag op tafel gooit. En laat dat nu geen probleem vormen voor bovenstaande Duitse topklassers. De fauw in, Meunier uit?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties