Wilmots zet buitenlandse criticasters op hun plaats: "Spanje en Engeland liggen er al uit!"

Robby Morren
Robby Morren
| 576 reacties
Wilmots zet buitenlandse criticasters op hun plaats: "Spanje en Engeland liggen er al uit!"
Foto: © Photonews

De Rode Duivels zijn na een perfecte 6 op 6 zeker van de 1/8e finales. Toch kreeg België bakken kritiek over zich heen in het buitenland. Marc Wilmots bijt van zich af: "Op een WK telt enkel hoe ver je geraakt."

Robby Morren in Mogi das Cruzes

Gluckschwein werd Wilmots vandaag in de Duitse pers genoemd en in Engeland vraagt men zich af "Is dat nu die gouden generatie?" Marc Wilmots geeft de buitenlandse pers lik op stuk.

“Als je verliest is het altijd iets, maar als je wint ook. Ik zie dat Spanje en Engeland naar huis moeten en dat veel Europese ploegen het moeilijk hebben", stelt de bondscoach samen met ons vast.

"We klagen over de manier waarop, maar Rusland was een sterke tegenstrever. Het was een moeilijke wedstrijd, maar op tactisch vlak hebben wij het heel goed gedaan."

“Tijdens de twee wedstrijden op dit WK hebben we amper 3 doelkansen weggegeven. We hebben in de 10 kwalificatiewedstrijden en de 2 op het WK amper 5 goals geïncasseerd. We zijn stabiel, we vormen een goed blok en op een WK is het belangrijk hoe ver je geraakt en niet de manier waarop.”

“Als de manier waarop ook mooi is, is dat prachtig. Het resultaat is belangrijker en ik hoop dat we nog zulllen groeien in het tornooi. Als ik de 3 voorbereidingswedstrijden meetel, hebben we nu 5 overwinningen na elkaar beet. Dat is toch niet zo slecht, denk ik.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties